עצה ידידותית בדיני חוזים ובכלל

  • הרס לי ת'בריאות- מי יכול לעזור לי?:)
    אריאלה | 24/12/2008 18:45

    הבן שלי לומד חוק ומשפט ומכין עבודה בנושא: "פגמים בכריתת חוזה במשפט העיברי". הפך את האינטרנט למצוא מאמרים על נושא זה, וחשוב שיהיה במשפט העיברי ולא במשפט הישראלי- ולא מצא הרבה חומר על כך.ניסיתי גם אני לחפש לו ..ולא העליתי בחכתי מי יודע מה..כל היום מדבר על זה.. משגע אותי :)))) אולי מי מהמלומדים פה יש בידו לסייע לי במאמרים על הנושא הנ'ל, איפה אוכל למצוא ברשת. ועל כך אודה בכל ליבי. אריאלה.

    • עצה ידידותית בדיני חוזים ובכלל
      עו"ד צורי דוד | 24/12/2008 21:51

      בתוקף תפקידי כמרצה למשפטים, אני חייב לומר שבנך בחר בדרך הלא נכונה למציאת המקורות לכתיבת העבודה שלו. המקום למצוא מקורות לכתיבת עבודה במשפטים היא, עדיין, הסיפריה של הפקולטה למשפטים בה הוא לומד. כיום גם המכללות מחזיקות סיפריות משפטיות מכובדות המכילות מקורות רבים. כמו-כן אחת הדרישות של המוסדות היא שכל החומר הדרוש לכתיבת העבודות המוטלות על הסטודנטים יהיה מצוי בסיפריה. כדי לעמוד בהנחיה זו המרצים מטריחים את עצמם לצלם חומר מספרים או מאמרים שאינם מצויים בספריה ואת הצילומים מוסרים המרצים לסיפריה כדי שזה יהיה זמין לסטודנטים. כמות החומר המשפטי המתאים לצורך הכנת עבודה ראויה במשפטים הוא דל ביותר ואין פלא שחיפוש באינטרנט לא הניב את התוצאות הרצויות. דבר נוסף, היכולת למצוא חומר משפטי היא חלק מהמיומנויות שעל בנך לרכוש במסגרת לימודיו. האם יעלה על הדעת שהוא יבקש עזרה מאמא גם אחרי שיפתח משרד לעריכת דין ויקבל תיק קשה שדורש לימוד חומר משפטי מסובך ? במקום שישגע אותך, שילך לסיפריה המשפטית, שם הוא ימצא את כל מה שנחוץ לו.

      • פגמים בכריתה- משפט עברי
        אביטל | 24/12/2008 23:09

        בשביל למצוא באינטרנט עניינים שכאלה, יש צורך לדעת את הטרמינולוגיה שבה משתמשים במקורות עצמם. יש טונות של חומר באינטרנט על פגמים בכריתה מאחר והמשפט העברי כולו שולל התחייבויות עתידיות, (הנקראות "אסמכתא") שינסה לחפש ביטויים כמו "דבר שלא בא לעולם" "עדים לחתימת שטר" כל ענייני ה"כתובה" מלאים בדיני חוזים עבריים, וגם לעניין תוה"ל בחוזה, השופט אלון ושופטים דתיים אחרים אוהבים להביא כל מיני קשקשת כזו ואחרת. ניתן להביא הכל מהאינטרנט, אבל צריך לדעת מה מחפשים!

      • קצת פרופורציות...
        מיכאלה | 25/12/2008 11:01

        עו"ד צורי דוד, תשומת לבך לעובדה שהגברת כתבה שבנה לומד "חוק ומשפט" ולא תואר במשפטים.... כלומר כנראה שבנה תלמיד תיכון! מסקנה נוספת: תגובתך מיותרת...

        • מקבל את ההערה
          עו"ד צורי דוד | 25/12/2008 11:29

          לא הייתי מודע לקיומם של לימודים תיכוניים משפטיים היורדים לשורשו של ענין פגמים בכריתת חוזה במשפט העברי. עדיין, המקום הטוב ביותר למצוא בו חומר בנושא זה יהיה בספריה המשפטית של המוסד הקרוב למקום מגוריו, שם גם יוכל לקבל הרבה מאד עזרה מהספרנים/ספרניות או מסטודנטים הלומדים במקום, אשר אני מקווה שיוכלו להפנותו לספרות הרלבנטית המתאימה ביותר לצרכיו. יתכן אפילו שיוכל למצוא שם עבודות שנכתבו בנושא זה.

        • מיכאלה - קצת כבוד מצידך לא יזיק
          אור | 27/12/2008 13:00

          האתר הזה לא נועד לעזרה בלימודים. הוא נועד לעניינים "קצת" יותר רציניים מתלמיד או סטודנט שלא מוצאים חומר לימודי. כל עורכי הדין באתר נותנים מזמנם לכל כך הרבה אנשים כדי לסייע בבעיות מגוונות, ואז את באה ויורדת עליו כי הוא לא העלה על דעתו שיש שאלה באתר של אמא ששואלת לגבי הילד שלה שלומד בבית ספר - נו באמת. יש דרכים להעיר. הדרך שלך ממש לא מכובדת.