דיני חוזים - בעיה עם עו"ד

  • נפסק נגדי, בתיק שאין לצד השני "קייס" בגלל רשלנות
    יוסי כרמון | 23/12/2008 00:51

    אני ממש צריך עזרה דחופה. אדם זייף חתימתי על מסמך בו נאמר כי אני חייב לו 30,000 ש"ח. המסמך שהוגש לביהמ"ש הוא צילום ולא המקור. עורכת הדין של התובע הציעה למנות מומחה גרפולוג לבדיקת החתימה ואני כמובן הסכמתי. עורך הדין שלי כלל לא טרח לציין כי אני חייב בעלות של חצי בתשלום למומחה. כאשר הגיעה דרישת המומחה, התבקשתי לצרף מכתב בכתב ידי ו - 8 דוגמאות חתימה, את המסמך המקורי ומחצית מתעריף הבדיקה. מאחר והנני מובטל מזה כשנה, אין בידי היכולת לשלם למעלה מ - 3,000 ש"ח. מיד פניתי לעו"ד שלי (שקיבל שכרו מאדם אחר שנרתם לעזור לי) ומסרתי לו שאין לי יכולת כלכלית לעמוד בזה, בטח כאשר יש לי קושי גדול בקניית אוכל הביתה. אמרתי שאשלח מכתב בכתב ידי ודוגמאות חתימה, כפי שהתבקש. אמרתי לו שאין בידי את המסמך המקורי, אחרי הכל הוא זוייף בידי התובע וביקשתי כי יפנה לביהמ"ש בבקשה לפתרון חלופי, עקב המקרה. העו"ד לא עשה כלום. בתאריך ה - 17 לנובמבר 2008, התקבל פס"ד המחייב אותי ב - 30,000 ש"ח בתוספת הוצאות. באותו יום העו"ד שלח לביהמ"ש מכתב בו 4 משפטים: 1. מצ"ב מכתבו של הנתבע כפי שהועבר לידי הח"מ. 2. יובהר כי לח"מ אין כל מסמכים מקוריים למעט דוגמאות החתימה אשר נמצאים אצלו. 3. לאור האמור במכתבו של הנתבע אין באפשרותו לשלם את מחצית מעלות המומחה. 4. אשר על כן מתבקש ביהמ"ש הנכבד ליתן החלטה בעניין בהתאם לשיקול דעתו. השופט פסק "עיינתי בתגובה, ונראה כי פסה"ד מקבל משנה תוקף". מה אני עושה? העו"ד התרשל בתפקידו בעצם שלא עדכן אותי בחבות לשאת מחצית עלו המומחה. התרשל בתפקידו ששלח את התגובה ביום מועד פס"ד ולא מיד כאשר נודע לו הפרטים. התרשל בתפקידו שכלל לא הציע חלופה אחרת, אלא זרק על בית המשפט למצוא חלופות אחרות (מדוע שיעשה את זה). יוצא, שעקב קושי כלכלי ורשלנות העו"ד נמצאתי חייב בדרישה מזוייפת של אדם. איך אני מתמודד עם זה?? מתחנן לעזרה!

    • דיני חוזים - בעיה עם עו"ד
      עו"ד צורי דוד | 23/12/2008 08:52

      קראתי את הודעתך ואני חייב לומר שזו לא הפעם הראשונה שאני נתקל בסיפורים כאלה. לצערי אתה נמצא בבעיה קשה. לגבי פסה"ד שניתן כנגדך - יש אפשרות לערער, במידה וטרם חלף המועד להגשת הערעור. סיכוייך בערעור פחות טובים מהסיכויים בתביעה הראשונה אבל אולי ניתן לבטל את פסה"ד ולהחזיר את הגלגל אחורה. אבל תהליך כזה אינו פשוט וכרוך בעלויות לא מעטות. לגבי עוה"ד הבעיה היא אפילו קשה יותר, היות ובתביעות רשלנות מקצועית כנגד עו"ד יש להוכיח לא רק שהעו"ד התרשל, אלא צריך להוכיח שלולא ההתרשלות הנזק לא היה נגרם. המשמעות היא שבמסגרת התביעה של עוה"ד יהיה עליך להוכיח שאילולא התרשלותו של עוה"ד היית זוכה במשפט וזה אומר לנהל למעשה את כל המשפט על ה 30,000 בתוך המשפט כנגד עוה"ד וזו משימה מאד מאד קשה. וכמובן שגם ייצוג בתיק כזה כרוך בעלויות לא מבוטלות.