הרם ראשך

  • חוסר אונים!!!
    ג' | 21/12/2008 17:42

    שלום רב. אינני יודע מה לעשות וכיצד לפעול ואשמח לעזרתכם. בעל הדירה ששכרתי מסרב להחזיר לי הפרש של 22 ימים שמגיעים לי בשל עזיבה לפני תום החוזה כ-1600 ש"ח למרות שהבאתי לו דיירים שחתמו איתו כבר על חוזה ומתגוררים כבר בדירה (הוא רוצה לקנוס אותי בסכום של 150$ למרות שאין כל זכר לכך בחוזה. לטענתו הוא דורש את הסכום על כך שהוא הקדיש מזמנו כדי להפגש עם הדיירים החלופיים ועל הכנת החוזה שלהם). בנוסף הוא טוען שהוא משך את יתר ההמחאות שלי מהבנק אבל הם אבדו לו(עוד 4 המחאות ע"ס 2400 ש"ח כל אחת). 1. האם מה שהוא דורש ממני הוא חוקי והגיוני ? 2. האם אני יכול לתבוע אותו? 3. האם אני יכול להגיש נגדו תלונה בלשכת עורכי הדין(בעל הדירה הינו עו"ד)? 4. מה עלי לעשות וכיצד לפעול להשבת כל הסכומים שמגיעים לי? תודה,תודה ושוב תודה... מקווה לעזרה במהרה...

    • הרם ראשך
      שלום | 21/12/2008 22:42

      ציינת שהוא רוצה לקנוס אותך 150$ -אם אין רשום בחוזה הוא לא יכול. דבר שני בנוסף הוא טוען שהוא משך את יתר ההמחאות שלי מהבנק אבל הם אבדו לו. אין זאת אשמתך שאבדו לו ההמחאות זאת בעיה שלו ונשמע שבעל הדירה שלך מנסה למשוך ממך כספים שלא מגיעים לו. תסביר לו את המצב ההגיוני ואם הוא ימשיך לדרוש תתבע אותו.

    • יציאה מחוזה שכירות
      עו"ד צורי דוד | 22/12/2008 08:51

      לכך נועד החוזה. ההסדר הקבוע בחוזה הוא ההסדר המחייב. אם אין בחוזה כל פיצוי על יציאה מוקדמת אז הוא לזכאי לשום פיצוי על יציאה מוקדמת. את ההפרשים שהוא חייב לך, הוא צריך לשלם (ככל שזו זכותך לפי החוזה) 1. מה שהוא דורש אולי הגיוני, אבל ככל שאין לכך זכר בחוזה אין לו בסיס חוקי לדרישה שלו. (הוא לא עובר על החוק בכך שהוא דורש, אבל אין חוק שתומך בדרישה שלו). 2. אתה בהחלט יכול לתבוע אותו לקבל את זכויותך לפי החוזה וכן שיקים שהוא טוען שאבדו כדאי לתבוע ממנו, כדי שלא יצוצו פתאום בקשות לביצוע השיקים בהוצל"פ מאנשים שזרים לך לחלוטין. 3. להגיש תלונה אתה תמיד יכול, השאלה אם יש לתלונה בסיס לענין עבירת משמעת. 4. לקבלת הסכומים אין ברירה אלא לתבוע.

      • לכל העונים לשאולתיי
        ג' | 22/12/2008 12:39

        תודה רבה לכם על העזרה. עכשיו אני רגוע...