דיני חוזים - ניהול מו"מ בתו"ל וגילוי נאות

  • מכירת רכב
    רונן | 19/12/2008 13:56

    שלום רב, לפני זמן מה, מכרתי רכב יד 1 לאדם מסויים. הקונה היה מעוניין לקנות את הרכב ללא בדיקה במוסך. סמוך למועד העברת הבעלות ביקש לרשום זכ"ד. הוא כתב אותו בכתב ידו ורשם שאני (המוכר) ..."מתחייב שהרכב לא עבר תאונה (שלדה), הרכב עבר פגיעות פח לא תאונה בנסיעה חזיתית". יצויין, כי לפני מס' שנים עבר הרכב פגיעה קדמית עם נזק לשילדה (לא תאונה חזיתית). יודגש כי אני לא הייתי מוכן שבזכ"ד יהיה כתוב שלא הייתה פגיעה בשילדה, והקונה מחק בהסכמתו הערה זאת. לאחר חתימה על הזכ"ד בוצעה העברת בעלות והעסקה הושלמה. לאחר יומיים התקשר הקונה ואמר שבבדיקה שעשה במוסך התגלתה פגיעה בשילדה קדמית. הוא אמר שלא סיפרנו לו על כך והוא מבקש פיצוי של 5,000 ש"ח (בנוסף 6,000 ש"ח שהורדנו ממחיר המחירון על דברים אחרים) ואם לא ניתן לו פיצוי, יילך למשטרה. יודגש, שבאמת לא סיפרנו לו על תאונה זאת, משום שזאת לא הייתה תאונה עם רכב אחר, אלא פגיעה שנעשתה בחלק הקדמי של הרכב בנסיעה איטית, ולא החשבנו את זה כתאונה. אודה לחוות דעתכם בנושא

    • דיני חוזים - ניהול מו"מ בתו"ל וגילוי נאות
      עו"ד יפת תומר | 21/12/2008 09:59

      לפי התיאור שלך לא היית מוכן להתחייב שאין פגיעה בשלדה והקונה הסכים לכך. ניתן לראות בכך גילוי נאות של העובדה שהרכב עבר תאונה (שאחרת לא הייתה לך מניעה להתחייב שאין מכה בשילדה). ככל שזהו המצב, הרי שניהלת את המו"מ לכריתת ההסכם בתום לב ומשום כך, אין לקונה עילת תביעה טובה נגדך. אם אכן "הוסתרו" פרטים מהותיים (מה שלא משתמע משאלתך) הרי שמדובר בניהול מו"מ שלא בתו"ל ובהטעייה שאו אז קיימת כנגדך עילת תביעה טובה.