הגבלת עיסוק

  • נהלים של מכרזים במשהב"ט
    אינה | 18/12/2008 08:52

    שלום רב. אני במקצועי מהנדסת מערכות מידע . כרגע אני מחפשת עבודה, ובמהלך חודש האחרון פנו אלי 2 חברות אאוטסורסינג שמתמודדות על אותו מכרז במשרד הביטחון. המכרז הוא למנתחת מערכות. החברה הראשונה דרשה ממני לחתום על טופס שלפיו אני מתחייבת לא להיות מוגשת לאותו המכרז ע"י חברה אחרת. בתום ליבי חתמתי על הטופס הזה, ואני צפויה להיות מוגשת על ידיהם למכרז הזה. שבוע לאחר מכן פנתה אלי חברה אחרת עם אותה הצעת העבודה ועניתי לה שאני כבר מוחתמת על טופס ואני לא יכולה להיות מוגשת על ידיהם. החברה השניה טענה שהטופס הזה בכלל לא חוקי ואין חוק כזה שלפיו מותר להיות מוגשת למכרז על משרה ע"י חברה אחת, וזהו בעצם תכסיס של החברה הראשונה. השאלה שלי: האם זה נכון שאני יכולה להיות מוגשת למכרז על משרה במשרד הביטחון ע"י כמה חברות? במידה וכן, האם הטופס שחתמתי עליו בכל זאת יכול לשמש עילה לתביעה? זה מאד דחוף לי, מחכים לי לתשובה. תודה.

    • הגבלת עיסוק
      עו"ד יפת תומר | 18/12/2008 11:25

      שאלתך נוגעת לתחום של הגבלת עיסוק והיא מתאימה לפורום של דיני עבודה. בהצלחה.

      • נהלים של מכרזים במשהב"ט - תשובה של אינה
        אינה | 18/12/2008 11:44

        שלום רב. לפני זה פניתי לפורום דיני עבודה וממנו הפנו אותי לפורום הזה. מה אתה ממליץ?

        • הגבלת עיסוק
          עו"ד יפת תומר | 18/12/2008 11:50

          תודה על העדכון. אנסה להשיב. ככלל, לא ניתן להגביל העסקתו של עובד ולפגוע בחופש העיסוק שלו אלא לצורך הגנה על סודות מסחריים ובנסיבות מאוד מיוחדות. לפי התיאור הראשוני שלך, לא נחשפת לסודות מסחריים שהיה מקום להגן עליהם בשלב זה ולכן נראה כי אם העניין יגיע לבית המשפט או לבית הדין הוא ייטה לבטל הגבלת עיסוק מעין זו. לצורך תשובה מעמיקה עוד יותר יש לבחון בדיוק את המסמכים שחתמת עליהם.

          • מכרז של משהב"ט - מצורף מסמך שחתמתי עליו
            אינה | 18/12/2008 12:24

            שלום רב. להלן המסמך. אשמח לחוות דעתך. הצהרת מועמד לעבודה 1) הנני מצהירה בזאת כי הפרטים שמסרתי אודותיי, במסגרת חיפוש עבודה, נמסרו על ידי מתוך הסכמה וכי הם מלאים ונכונים. 2) הנני מאשר בזאת לחברת ... אאוטסורסינג למסור את קורות חיי עבור משרה... . 3) הנני מתחייבת בזאת להודיע לחברת ... אאוטסורסינג על ניהול מו"מ ועל כל שלב בו עם משרד הבטחון / היחידה בנוגע למשרה... 4) הנני מתחייבת, כי בהמשך, לא אפנה באמצעות גורם אחר ולא אפנה באופן עצמאי למשרה.. הובהר לי כי מקום העבודה העיקרי הינו .... 6) הנני מתחייבת לשמור על פרטי המשרה בדיסקרטיות . ________________________ ___________________ ____________________ שם מלא +ת"ז חתימה תאריך אינה *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות הסכם עבודה

            • הגבלת עיסוק
              עו"ד יפת תומר | 21/12/2008 09:46

              אינה שלום. קשה ליתן תשובה מקצועית במסגרת זו כיוון שהיא מורכבת יחסית (לצערי, אין תשובות קלות). הנך מוזמנת. ככל שתרצי בפרטים נוספים ניתן לפנות להנהלת האתר שתנסה לסייע לך באופן פרטני. בהצלחה.

            • חוזה בלעדיות
              עו"ד צורי דוד | 22/12/2008 09:08

              לאחר קריאת המסמך שצרפת, נראה לי שמדובר בחוזה בלעדיות. המשמעות היא שחברת האואוטסורסינג התנתה את הגשתך למכרז בכך שתתני להם בלעדיות ואת חתמת לאות הסכמתך. במידה והסכם זה יופר הם יהיו זכאים לתבוע ממך את ההוצאות שלהם ואת ההפסד שלהם כתוצאה מכך שאת הפרת את החוזה בכך שבניגוד לאמור בו פנית לאותו מכרז דרך חברה נוספת. אין בכך משום הגבלת עיסוק, כי חברת האואוטסורסינג לא מגבילה את העיסוק שלך אלא מגבילה אותך לגשת למכרז מסויים רק דרכם, דבר שלא מונע ממך לקבל את העבודה. מצד שני אם יקרה מצב בו תתקבלי לעבודה הזו דרך חברה אחרת, תוכלי את לטעון כנגד החברה שהם לא עמדו בחלקם בחוזה היות ולא התקבלת לעבודה דרכם ואילו לא היית מגישה את מועמדותך דרך חברה נוספת היית מפסידה את העבודה (זו טענה מתחכמת). בקיצור, לא מצאתי פגם בחוזה עליו החתימו אותך.