דיני חוזים - ביטול הסכם

  • ביטול הסכם הזמנה לפרסום באתר אינטרנט.
    זיוה | 16/12/2008 19:53

    שלום! ברצוני לשאול אם ניתן לבטל הסכם או חיובים בכרטיס אשראי לחברת הפקות שהונה את ציבור בני הנוער בהבטחות שווא לשיווק והפקות. מחתימה אותם על הסכם ותשלום של פרסום צילום תמונות סטילס שלהם באתר, לנסיון ל - 8 חודשים בסך של אלפי שקלים ולא מבטיחה כלל סיפוק עבודה. הצילומים אמורים להיות (כהבטחתם)לאחר עיצוב שיער, איפור מקצועי וליטוש - והדבר לא נעשה. התמונות עולות לאתר רק לאחר 45 יום,אך לא מצוין בהסכם מאיזה תאריך ועד מתי מתחילים ה- 8 חודשי פרסום והתמונות מופיעות רק באתר "פנים חדשות" כלומר רק לפרסום ולא כ"שחקנים" וכ"זמרים", למרות שהדגשתי שאני מעונינת במשחק. מלחיצים את בני הנוער שמוזמנים לאודישנים ש"זה יום אחרון לאודישנים" או ל"צילומים", כדי להחתימם מיידית ולהפסיד את כל חסכונותיהם הדלים. מבטיחה לעומדים לפני גיוס ש"צה"ל ישחרר אותם לצילומים או אודישנים" שזה כלל לא נכון ועד הבטחות שווא שונות.ראה כתבה ב"גלובס". האם יש מקום לפנות למשטרה "על הונאה" או לחייב את חברות האשראי לבטל את המשך החיובים. בתודה בשם רבים ש"אכלו אותה".

    • דיני חוזים - ביטול הסכם
      עו"ד יפת תומר | 17/12/2008 09:19

      לצערנו התופעה שאת מתארת מוכרת ומדובר במציאות שחוזרת על עצמה באופנים שונים. בעיקרון, ניתן לבטל הסכם אשר נגוע בעושק, הטעייה או נכרת בחוסר תום לב. כמו כן, ניתן באופן עקרוני להודיע על ביטול ההסכם ככל שהצד השני היפר את ההסכם (לגבי ביטול מסוג זה יש משמעות לסוג ההפרה וכיצד היא מוגדרת בהסכם). המציאות מלמדת, כי צריך להיות נחוש ולהיות ערוך לכך כי הצד השני לא יקבל בהבנה פעולות מעין אלה והדבר ידרוש התמודדות וכושר עמידה, אך הדבר אפשרי בהחלט. בהצלחה.