חוזה עם אופציה

  • סעיף אופציה להארכה
    גוני | 16/12/2008 07:40

    הנני משכיר דירה שברשותי לאותם שוכרים זה מס' שנים. בחוזה המקורי קיים הסעיף הבא: 1.1. אופציה - בכפוף לקיום כל התחייבויות השוכר על פי הסכם זה במלואן ובמועדן ניתנת בזה לשוכר האופציה להאריך את תקופת השכירות בשנה נוספת, ובלבד שיתן למשכיר הודעה בכתב 60 ימים לפני תום תקופת השכירות. להודעה יצורפו שיקים עבור תשלום דמי שכירות לתקופת השכירות במהלך תקופת השכירות המוארכת יחולו כל הוראות הסכם זה בשינויים המחויבים. שאלתי היא האם סעיף זה תקף רק לשנה הראשונה או גם לשנים שאחריו, ז"א אם אני רוצה לסיים את החוזה האם עליי להודיע לו מעל שנה מראש? עורך הדין שלו טוען שיש לו אופציה ולכן הוא רשאי להאריך בשנה נוספת. ואם אכן השוכר יכול להשאר בניגוד לרצוני האם אני יכול להעלות שכ"ד? תודה.

    • חוזה עם אופציה
      עו"ד צורי דוד | 16/12/2008 09:11

      סעיף האופציה בחוזה שלך לא מנוסח בצורה כ"כ טובה, אבל אין הגיון בפרשנות שמשמעותה "חתונה קתולית" בין משכיר לשוכר. סעיף האופציה הוא בד"כ לשנה אחת אחרי תקופת השכירות. לאחר תקופה זו מחדשים את החוזה, כך שהתוצאה היא שכל פעם יש אפשרות לשנה שכירות ושנה נוספת כאופציה. מעבר לאמור לעיל, יש חשיבות גם לאיך התבצעו הדברים עד עכשיו מבחינת יצירת נוהג. האם במשך כל השנים שהשכרת לשוכרים אלו את הדירה, לא הועלה שכר הדירה? *הערת מערכת: לקריאה נוספת אודות השכרת דירה

      • תודה לעו"ד צורי ובקשר לשאלתך
        גוני | 16/12/2008 09:38

        שכר הדירה הועלה בשנה שעברה ושאר הדברים נותרו כשהיו.

        • אם כך
          עו"ד צורי דוד | 21/12/2008 13:23

          אז יתכן שניתן לראות בחוזה של שנה שעברה חוזה חדש ובו תקופת אופציה שתגמר כשיעברו שנתיים מיום החוזה ה"חדש".