גרתי אצל בעל דירה כזה בעייתי בראשל"צ-גם את ?

  • ביטול השכירות
    אביטל | 14/12/2008 11:40

    שלום בנובמבר חתמתי על חוזה שכירות של יחידת דיור בתוך קוטג' . מסרתי 12 צ'קים + צ'ק ביטחון על סך 15000 ש"ח . מייד לאחר שיתמתי על החוזה אמר לי בעל הדירה שהוא דורש שיהיה לו מפתח של הדירה שלי כי ארון החשמל של כל הבית נמצא ביחידה הזו. אין סעיף בחוזה שמזכיר את עניין המפתח / את הימצאותו של ארון החשמל . האם אפשר לבטל את החוזה ולבטל את הצ'קים בגלל הדרישה הלא לגיטימית של בעל הבית לקבל ממני את המפתח שלי ? תודה רבה

    • גרתי אצל בעל דירה כזה בעייתי בראשל"צ-גם את ?
      ו | 14/12/2008 12:12

      אני גרתי אצל בעל דירה כזה בעייתי ביחידת דיור בראשל"צ גם היא צמודה לקוטג' והוא היה נכנס לביתי בלא אישורי כשאני לא בבית, בתחילה חשתי ולאחר מכן מצאתי שיטה כיד לגלות זאת כם כל מיני סימנים ואכן התאמתו חשדותיי. לדעתי זה סתם תירוץ ארון החשמל והוא רוצה פשוט להיכנס כשאת לא נמצאת. את צריכה לדאוג שיהיה סעיף בחוזה שהוא יכול להיכנס רק כשאת נמצאת ולאחר תיאום עימך כלומר שלא יבוא ינחות עלייך ויאמר אני בא מתי שבא לי וגם לפי החוק הוא צריך לאפשר לך לעשות שימוש במושכר מבלי להפריע לך. חוץ מזה אוכל רק להוסיף והאמיני לי שזו הערה שנובעת רק מתוך נסיון של שנים רבות והיא שאל תתעסקי עם בעל דירה מרוקאי-ברחי כמו מאש. אני ספרדי אך המרוקאים הם עם אחר בתוך הספרדים ומכפישים את שמפ של כל הספרדים כי הם מחרחרי ריב, לא הגונים, התפרצויות זעם במקרה הטוב עד אלימות במקרה השכיח ואין להם שום ריספקט לחוק או לבני אדם.הם צבועים רכלנים ולא מהססים לעשות דברים לא מוסריים ולא חוקיים. ואם הוא מרוקאי אז בטוח את מכניסה את עצמך למיטה חולה.

    • יש עוד כמה דברים ונורות אדומות ....וכדאי לחתוך
      לפני שיהיה מאוחר | 14/12/2008 12:26

      אם ארון החשמל של כל הבית נמצא שם - אז איך בדיוק הוא מפריד את נושא תשלום היחידה שלך מתשלום החשמל של כל הבית הרי צריך להיות לך מונה בנפרד. שנית הוא היה צריך לומר לך זאת לפני החתימה על החוזה ואז היית מחליטה אם מתאים לך לגור במקום שאין לך בפרטיות (לא רק בגלל שהם צמודים אליך) אלא גם בגלל שהוא חושב שהוא יכול להכנס כל פעם "שיצטרך". כל בעל דירה יודע שהמחוייבות שלו לתת לשוכר אפשרות לעשות שימוש במושכר ללא הפרעות ופרטיות את לא משלמת רק בשביל לישון שם ויתרה מכך אפילו אם את לא משלמת את השכירות (דוגמא של מצב קיצוני) אין לו זכות להיכנס לדירה וגם לא להחליף מנעול - עליו לפנות לבית משפט. לדעתי דאי שתוסיפי סעיף בחוזה שאינו רשאי להיכנס למושכר בלא תיאום עימך וללא הסכמתך. יתכן שבכלל יש לו מפתח נוסף והוא כאילו רק מבקש מפתח רק כדי להראות לך שהוא יכול להיכנס ותמיד תהיה לו אמתלה. אם היה אומר לי למשל שארון החשמל של כל הבית אצלי ביחידה ועליו להיכנס אז בכלל לא הייתי משכירה שם. כבר מריח רע. לא מספיק שאת צמודה אליהם והם ידעו מתי באה הוכלת מה עושה ומי אלייך ותחקרו וישאלו ועוד אז גם יכנסו לך לבית מתי שבא להם. חבל לך על הזמן. זאת הסיבה שאנשים רבים כבר לא רוצים לשכור אצל בעלי דירות כאלה יחידות דיור.שהן לא זולות והם ממיאל משלמים ארנונה ומים וכו' ויוצא שהם רק רוצם כסף ושאלך לא יהיו חיים. מניסיון. עדיף להתרחק מהם ולהיפרד כבר עכשיו ואמרי לו שאינך מסכימה והחוק לטובתך בעניין וגרמי לכך שיבין שאת לא תשני את דעתך ואשידע שאת יודעת את החוק (שגם אם לא תשלמי אסור לו להיכנס-תראי לו שאפילו את זה את יודעת רק כדי שיבין שאת חד משמעית לא בגלל שאת מתכוונת להפר תשלומים במידה שתחליטי להישאר שם) ותאמרי לו שהיה צריך לומר לך זאת קודם החתימה על החוזה ואינו יכול לדרוש זאת כעת ואת רשאית לבטל אם הוא הוא מתעקש

    • ביטול חוזה
      עו"ד צורי דוד | 15/12/2008 09:11

      זו בהחלט יכולה להיות עילה לביטול החוזה. זהו תנאי מהותי לגבי ענין שהיה ידוע מראש לבעל הדירה ובהחלט סביר שהוא העלים ענין זה בכוונה כדי שלא ליצור התנגדות לענין זה לפני חתימת החוזה. ניתן לטעון להטעייה וכמובן שניתן גם פשוט לסרב. אם רצה זכות זו היה עליו לכתוב זאת בחוזה. מבחינת הנסיון הפרקטי, מומלץ לעזוב בעל בית כזה, התחלה כזו היא סימן לבאות.

      • ביטול חוזה המשך
        אביטל | 21/12/2008 13:18

        שלום דוד צורי האם אפשר לקבל סיוע משפטי בתשלום ? אני צריכה עו"ד כדי שיבטל את השיקים כי אחרת אמשיך לשלם סתם ... תודה רבה אביטל

        • אין צורך בעו"ד לשם ביטול שיקים
          עו"ד צורי דוד | 21/12/2008 13:27

          ביטול שיקים נעשה בהוראה לבנק, רצוי בכתב. ביטול השיקים אינו מבטל את השיקים אלא מונע את מימושם בבנק. כדי להפרע משיקים מבוטלים יש להגישם לביצוע בהוצל"פ. במקרה כזה יש מקום להגיש התנגדות לביצוע השיקים ואז יש מקום לקבלת ייעוץ משפטי בתשלום. יש לשים לב שמיום קבלת ההודעה על מסירת השיקים לביצוע בהוצל"פ יש להגיש את ההתנגדות תוך 20 יום, לכן יש לפנות לעו"ד במהירות, מיד אחרי קבלת האזהרה מההוצל"פ (טופס ירוק)