חוזה שבע"פ

  • ביטול השתתפות בקורס לאחר תחילתו
    יניב | 07/12/2008 11:34

    שלום, לאחר שנרשמתי לקורס מסויים התברר לי כי אין הוא כפי שחשבתי שיהיה ולאחר שני שיעורים (מתוך עשרים) ביקשתי לבטל את התתפותי. נמסר לי כי אקבל החזר של 500 מתוך 2000 ששילמתי. לא היה כל חוזה ביני לבין המכון שמרכז את הקורסים. האם יש לי איזושהי עילה נגד המכון?

    • חוזה שבע"פ
      yair82 | 07/12/2008 17:42

      דבר ראשון חוזה שבע"פ הוא חוזה לכל דבר ועניין (למעט מקרים של עסקה במקרקעין ושכירות של למעלה מ5 שנים). הסיכום בינך לבין נותני הקורס יכול שיעשה בע"פ. במידה ולא הייתה פה טעות או הטעיה הם יכולים לגבות סכום זה. (כל זאת לעניות דעתי)

    • חוזה מול מנהלי קורס
      עו"ד דוד צורי | 08/12/2008 08:48

      אתחיל בכך שלא תמיד אנו מזהים חוזה ככזה. לא יתכן שאין בינך לבין המכון שמרכז את הקורסים חוזה. בעצם העובדה שהציעו לך לעבור את הקורס בעד תמורה מסויימת ואתה הסכמת ושילמת, נוצר בינכם חוזה. (האם לא החתימו אותך על אף מסמך?) הפסיקה במקרים דומים קובעת, שאם הסיבה לביטול היא במצג שווא לגבי הקורס, שאינו עומד בסטנדרטים שהוצגו לנרשמים לפני תחילתו, אז קמה לנרשמים זכות ביטול והחזר מלא של כספם, אבל חובת ההוכחה היא עליך להראות שהקורס אינו מקיים את שהובטח. אם הסיבה לביטול היא יותר סובייקטיבית, אז בודקים את הנסיבות ולפיהן קובעים אם יש זכאות להחזר ומה יהיה ההחזר המתאים בנסיבות הקונקרטיות.