נסה פשרה, היות ואתה מפר חוזה

  • חוזה שכירות - בעל חיים
    אבי | 27/11/2008 18:11

    שלום, הנני גר בדירה שכורה ובחוזה השכירות מוגדר כי אין להכניס בעלי חיים למושכר (בלשון הזאת). לפני כחודש, בעקבות נסיעה ארוכה של אחותי לחו"ל, לקחתי את כלבתה אלי לדירה מכיוון שלא היה מי שישמור עליה. לא ידעתי בזמנו על הסעיף בחוזה ולא הגדשתי לכך חשיבות. (בדיעבד, לא הנחתי שתהיה בעיה מכיוון שמדובר בדירה עם גינה גדולה). בעל הדירה שלי גילה מהשכנים כי יש ברשותי כלב ודרש כי אוציאו מהבית. במידה ולא הוא הודיע שישתמש בכל האמצעים להוציא אותי מהדירה בגין הפרת חוזה ולקחת פיצוי על כך. בדירה יש שולחן וספה של בעל הדירה וארונות, אך הכלבה ממושמעת ומוחזקת בחוץ רוב שעות היממה ואין אף נזק לדירה ולרכוש. מכיוון שאין אני יכול למסור את הכלבה לאף אחד (ולמען האמת גם לא רוצה) אני נמצא בבעיה. בעל הדירה מחזיק בערבון כספי (15000 ש"ח) ואני מפחד כי הוא יחזיק בכסף זה בתור "פיצוי" גם במידה ואני אתפנה בזמן ואפילו אם אמצא דיירים חדשים במקומי (יש לי סעיף המאפשר לי לצאת מהדירה בדרך זאת בחוזה). האם יש פיתרון למצב (לא בדרך של ויתור של על הכלבה) כך שכל כספי יוחזר לי? האם לבעל הדירה מותר לעשות כל העולה על רוחו בכספי הפיקדון? המידה ונגיע לפסים כאלו, האם יש לי עילה לתביעה משפטית?

    • נסה פשרה, היות ואתה מפר חוזה
      עו"ד דוד צורי | 30/11/2008 11:02

      החוזה הוא המכתיב את תנאי השכירות. אם חתמת על חוזה הכולל איסור על הכנסת בע"ח למושכר, אז זה מה יש. בדוק האם מדובר בהפרה יסודית (כזו שמזכה את המשכיר בסעד של פינוי) או בהפרה סתם לגביה יש בד"כ הסדרים אחרים. בכל מקרה מומלץ לנסות ולהגיע לפשרה, נסה להבין מה מקור ההתנגדות של המשכיר לנוכחות בע"ח במושכר, אולי הוא יסכים לנוכחות בגינה בלבד, או לכך שתהיה אחראי לכל נזק שיגרם. אולי יש סיבה אחרת שבגללה הוא מתנגד. ברר את הסיבה להתנגדות, כך תוכל לנסות ולחשוב על דרך להתפשר איתו.