חוזה שכירות ואופציה למראית עין בלבד

  • מימוש אופציה
    זיוה | 22/11/2008 19:04

    אני גרה בדירה במשך שש שנים. בשנה האחרונה החוזה אינו חוזה סטנדרטי כפי ששהיה בעבר אלא נוסח על ידי בעל הבית שטען שהוריד את הנוסח באינטרנט. בחוזה סעיף אופציה שאומר: "לשוכר ניתנת הזכות להאריך תקופת הסכם זה לשנים עשר חודשים נוספים (להלן "תקופת האופציה") וזאת על ידי מתן הודעה על כך 30 יום לפחות לפני תום תקופת השכירות המקורית, כאמור בסעיף 2 לעיל. כל תנאי חוזה זה (למעט גובה ומועדי התשלום של דמי השכירות) יחולו גם בתקופת האופציה. " דמי השכירות היו השנה 750$. עכשיו בעל הבית רוצה 1000$. זו עליה מאוד גדולה שאיני יכולה לעמוד בה. האם בעל הבית יכול להקפיץ את המחיר באופן דרסטי כל כך (בשקלים לאחר עליית הדולר הנוכחית זו עליה של 50% במחיר עבורי). וזאת בגלל הסעיף הנ"ל או ש"אופציה" יש בה הגדרה שמונעת ממנו לעשות זאת? האם אין לי ברירה אלא לעזוב את הדירה? או שניתן לאכוף על המשכיר מחיר הוגן יותר?

    • חוזה שכירות ואופציה למראית עין בלבד
      עו"ד דוד צורי | 24/11/2008 23:13

      סעיף האופציה הזה הוא רמאות היות ואין בו שום אופציה. סעיף אופציה בחוזה שכירות הוא זכות להמשיך ולשכור במחיר ידוע מראש או שניתן לחישוב לפי מדדים ידועים מראש. את יכולה לתבוע אותו בתביעות קטנות ולטעון שם שהוא הטעה אותך ולכן יש לתקן את החוזה כך שסעיף האופציה יתן אופציה אמיתית ולא רק למראית עין.

      • תודה על המידע החשוב
        זיוה | 17/12/2008 22:50

        אני מודה לך על המידע החשוב זה מאוד עזר לי. כעת ברור לי שאני לא חייבת לעזוב את הדירה . ובעצם עכשיו אוכל להגן על עצמי . זיוה