החזרת שיקים בסיום מוקדם של חוזה שכירות

  • אי החזרת שקים מבעל הדירה
    אדריאן | 22/11/2008 11:25

    בתחלת ההתקשרות עם העל הדירה שלי נתתי לו לפי בקשתו צקים במזומן עבור חודש ראשון ועבור חודש אחרון,ונוסף לצק ביטחון.לאחר שנכנסנו בעל הדירה הסב לנו עגמת נפש רבה.משך תיקונים בתואנות שונות,ודיבר בצורה מאוד פועת דבר אשר הסב לבת זוגתי עגמת נפש. לפיכך החלתנו לעזוב את הדירה.כמוסכם בחוזה,מצאנו דיירים חדשים אשר היו מקובלים על בעל הבית ועזבנו לאחר שעמדנו בכל ההתחיביות.בעל הדירה מצידו מושך את החזרת השקים(צק הביטחון,והצקים הנוספים עד טום תקופת השכירות שניתנו מראש) בכל פעם שביקשתי את הצקים או שהוא אמר שבוע הבא,או שהוא אמר שהוא לא מחזיר.האם יש כאן עילה לתביעה? בעל הבית אומר שמותר לו להחזיק בצקים על שיגיע החשבון חשמל,כערבון לכך שנשלם.הוא גם איים עלינו באלימות,ובכך שיביא עלינו אנשים.האם אפשר לתבוע גם פיצוי על עגמת נפש? מ עלי לעשות?

    • החזרת שיקים בסיום מוקדם של חוזה שכירות
      עו"ד דוד צורי | 24/11/2008 23:07

      לאחר סיום תשלום כל החובות חייב המשכיר להחזיר את כל השיקים שניתנו על חשבון שכר הדירה. אם הוא לא מחזיר ניתן להודיע לבנק על ביטולל השיקים ולתבוע את המשכיר להחזרה בעין של השיקים או בתשלום סכומם. באותה הזדמנות שאתה תובע אותו אתה יכול לתבוע גם עוגמת נפש וכל פיצוי אחר שתוכל להוכיח. מומלץ להשאר בגדר הסמכות של ביהמ"ש לתביעות קטנות - 30,000 ש"ח.