ואיך אתה קשור לכל הענין ?

  • סעיף 12, 18 לחוק החוזים (חלק כללי )
    יגאל | 20/11/2008 06:00

    שלום רב, מבקש בכל לשון של בקשה לסייע לי בקייס (אירועון). צד א' בן 85 שוהה כשבועיים בביה"ח, לאחר ניתוח קשה ברגליו. רופאים הודיעו לצד א' על צפי בשיקומו העתידי וארוך למדיי והדגישו, כי צד א' יצטרך סיוע של צד ג' בפעולותיו היומיומיות למען השיקום. הרופאים אף הבהירו לצד א' על התנאי שאם לא ימצא צד ג' לטובת הטיפול והשיקום בו, ישהה בביה"ח עוד 8 שבועות. צד א' בעל שתי דירות באחת מתגורר הוא. להלן, צד ג' שהינו קרוב משפחה וקשר בינו לבין צד א' רופף במשך השנים האחרונות, צד ג' ידע על בעלותו של צד א' על שתי נכסים ולאור מצבו הבריאותי של צד א' החליט לבקרו. בביקור הציעה צד ג' לצד א', כי יטפל בו במהלך תקופת השיקום שהינה 8 שבועות וצד א' ישא בעניין מכירת הדירה לצד ג' בחצי המחיר משוויה. צד א' חש רע לאחר הניתוח וסבר כי הדרך היחידה לחזור לביתו הינה להסכים להצעתו של צד ג'. נערך הסכם בכתב תוך תיעוד הדברים לעיל. לאחר שיחרורו של צד א' מביה"ח צד ג' מטפל בו במשך 8 שבועות במסירות רבה, לאחר 8 שבועות מתחיל הצד ג' בפעולות למען העברת הבעלות בהתאם להסכם. מכאן צד א' חש טוב יותר, ופונה לעו"ד. מכאן השאלה מהם הזכויות של הצדדים לאור האירוע ביחס לדירה ובהיבטיים הכספיים? האם אני צודק? על פי הרקע סעיף 18 לחוק החוזים - לא מתקיים - לא אובחנה מצוקה של ממש , הרי הייתה לו ברירה וכל שאר התנאיים תקפים (מצטבר). האם סביר לטעון תום לב- לדעתי כן?! בבקשה אני תקוע באירוע וחושש מה דרכי בה.

    • ואיך אתה קשור לכל הענין ?  לת
      עו"ד דוד צורי | 24/11/2008 22:44

      • סטודנט למשפטים  לת
        יגאל | 25/11/2008 02:51

        • שמח לשמוע
          עו"ד דוד צורי | 25/11/2008 08:13

          אני שמח לשמוע שאתה סטודנט למשפטים. את הייעוץ המקצועי, אני מציע שתשאיר לבעלי הנסיון (אני בטוח שתוך כמה שנים גם אתה תהיה כזה.) לתת ייעוץ לאנשים זו אחריות, כי הם סומכים על הייעוץ שניתן להם ובמידה והייעוץ אינו טוב הם עלולים להפגע. האם מעורבותך היא במסגרת פרוייקט "הלב במשפט" או פרוייקט התנדבותי אחר ? למיטב ידיעתי לכל פרוייקט כזה יש כמה וכמה עו"ד שמשמשים כיועצים. לגבי המקרה שתארת, יש חוזים מסוג זה וכדי לבדוק שאין מדובר בניצול מצוקה שעולה לכדי עושק, יש לבחון את ההסדר המקובל בשוק, אם תנאי החוזה מתאימים לתנאי השוק הרלבנטי יהיה קשה לראות בכך עושק, אבל גם אם יש חריגה מהסטנדרט, אין זה אומר שמדובר בעושק. לענין הקביעה שמדובר בעושק קבע הפסיקה כמה וכמה מבחנים. אני בטוח שעיון בסילבוס של קורס דיני חוזים יפנה אותך לפסיקה הרלבנטית.

          • תודה רבה!!!  לת
            יגאל | 26/11/2008 01:14

          • האירוע
            שלומיאל | 05/12/2008 00:56

            האירוע לא שייך לשום פרוייקט. זה עבודה להגשה בדיני חוזים