תשובות

  • מגורים במושכר ללא חוזה - מהם זכויות השוכר?
    איה | 19/11/2008 19:26

    שלום רב, בשנת 2003 חתמתי על חוזה שכירות עם בעלת הבית שלי לשנים 2003-2006 ומאז שנת 2006 אני מתגוררת בדירה ללא חוזה חדש. לפני שבועיים בעלת הדירה שלי ביקשה שנחתום על חוזה בינינו ושלחה לי לעיון חוזה דרקוני שניסח עורך הדין שלה. פניתי אל בעלת הדירה טלפונית ואמרתי לה שאיני רוצה לחתום על הנוסח הזה, מכיוון שיש בחוזה הזויים שמחייבים אותי לעשות ביטוח מבנה וצד' ג', לשאת בכל תיקון לרבות בלאי סביר ועוד כמה דרישות לא סבירות. ביקשתי ממנה שנחתום על חוזה בנוסח של החוזה שחתמנו עליו בעבר והיא הסכימה. לפני שבוע שלחתי אליה במייל העתק של הנוסח שמקובל עליי והיום התקשרתי לשאול מתי נחתום. היא חזרה בה ואמרה שהיא לא מעוניינת בנוסח כזה אלא רק בזה של עורך הדין שלה ותהיה מוכנה להכניס שינויים קטנים בלבד. כמו כן היא ציינה שאת החוזה היא רוצה שנעשה על שם הבת שלה כמשכירה, למרות שאין לה זכויות חוקיות וכתובות על הנכס וזאת מטעמי התחמקות מתשלומי מס... שאלותיי הן: 1. איזה יתרונות יש לי בשל העובדה שכבר שנתיים אני גרה בדירה ללא חוזה? למיותר לציין שאני שומרת חוק ובמשך כל התקופה שאני גרה לרבות התקופה ללא החוזה כל התשלומים כולל העלאות בשכ"ד משולמים על ידי ובזמן. 2. האם היא יכולה להוציא אותי מהדירה לאלתר? אם כן מתוקף מה? 3. במידה ונגיע למצב של חוסר הבנה והיא תבקש שאעזוב - האם תנאי סיום החוזה הם עפ"י החוזה האחרון שנחתם? 3. האם נכון שחוזה מול מי שאינו בעל זכויות בנכס הוא לא חוקי ואני עוברת על החוק אם אני חותמת על אחד כזה ביודעין? 4. במידה והיא מתעקשת לחוזה מול הבת שלה - האם עליה להציג בפניי יפוי כוח כזה? האם עליו להיות נוטוריוני? האם בחוזה היא צריכה להיות כתובה כ"משכיר" או הבת שלה? תודה רבה על העזרה!

    • תשובות
      עו"ד דוד צורי | 24/11/2008 22:39

      1. אין שום יתרון. 2. לא היא לא יכולה. החוזה כאילו חודש מעצמו בהסכמה שבהתנהגות. החוזה הישן ממשיך לחול עליכן. 3. כן. 3. חוזה מול מי שאינו בעל הנכס הוא חוזה שלא שווה כלום. מי שאינו בעל הנכס לא יכול להעניק לך זכויות כלשהן בנכס. למחרת יכולה האמא לבוא ולומר עופי מהדירה אני לא הסכמתי שתהיי כאן. 4. אם היא מתעקשת לחוזה מול הבת שלה, תתעקשי את שהיא תעביר את הבעלות בדירה לבת שלה, אחרת החוזה לא שווה את הנייר שהוא כתוב עליו. זה בערך כמו שתעשי איתי חוזה שאני משכיר לך את הדירה שלה.