בטלי את השיקים שנמצאים אצלו.

  • שכירות
    ליהי | 19/11/2008 19:24

    שלום רב, ואודה אם תוכלו להשיב לבעייתי. שכרתי דירה עם בן זוגי לאחר שנישאנו. לדאבוני הרב נישואינו כשלו והתגרשנו כעבור חודשיים. כאמור ביקשתי מבעל הדירה אישורו לחפש דייר חליפי וכך עשיתי. חודשיים שלמים כאשר איני כבר גרה בדירה וכן גם האקס שלי אני שקדתי בחיפוש דיירים חלפיים. כאמור מצאתי והבאתי אותם אל המשכיר אשר אישר את כניסתם. החוזה נחתם כאשר אני הייתי נוכחת ב-6/10/08 ואני פניתי את הדירה ב-23/10/08 והעברתי להם את המפתח. כניסתם הרשמית כלומר החיוב שלהם נעשה מה-1/11/08 והם השילמו את החוזה שלי. אני הייתי ל-3 חודשים בדירה והם נכנסו ל-8. כאמור גם בעת כתיבת החוזה שלי הוספתי סעיף שבמידה ונרצה לפנות את הדירה נוכל לעשות זאת בהסכמת המשכיר ובמציאת דיירים חליפיים שנראים למשכיר. (הוא חתם וגבה את כספם ל-8 חודשים וחתם כך שהם אכן נראו לו והם גם גרים בדירה). חודש וחצי אני רודפת אחרי המשכיר והוא לגמרי אבל לגמרי ניצל את התמימות שלי את האמון שלי ולא רוצה להחזיר לי את השיקים כאשר הוא גם הפקיד אחד מהם כבר. ע"ס 2,500 ש"ח. ביקשתי, בכל מאודי, הוא ידע שהתגרשתי והמצב הנפשי שהייתי שרויה בו והוא בחר מצידו להוסיף בכך שהוא גזל ממני את הכסף שלי. כעת שלחתי לו מכתב רשום עם השתלשלות האירועים והודעתי לו שאני מבטלת את השיקים ומבקשת את הכסף שלי שגבה. הוא מתחמק, ותירץ עד אין סוף תירוצים ומתעלם ממני. מה עלי לעשות האם הוא יכול לתבוע אותי על ביטול השיקים. כיצד אוכל לקבל את הכסף שלי בחזרה. כשאמרתי לו משהוא על תביעות קטנות הוא צחק לי בפרצוף. אני ממש אובדת עצות ולא יודעת מה עלי לעשות, אודה לתשובתכם.

    • בטלי את השיקים שנמצאים אצלו.
      עו"ד דוד צורי | 24/11/2008 22:32

      ובמקביל תבעי אותו על כל סכום השקים שנמצאים אצלו או שהוא פדה שלא על חודשי השכירות שהיית אמורה לשלם. את יכולה לעשות זאת בתביעות קטנות (עד 30,000 ש"ח )

      • שכירות
        ליהי | 29/11/2008 00:34

        תודה על תשובתך. שאלה נוספת, "בחוכמתי" לא רשמתי בשיקים למוטב בלבד ואני חוששת מאוד שהוא יסחר את השיקים. האם הוא יכול לעשות דבר כזה להעביר לגורמים מפוקפקים. האם כדאי לגשת למשטרה? העברתי לו מכתב רשום המורה על ביטול השיקים ומכתב מעו"ד נוסף שמבקש מיידית שיחזיר אלי את השיקים. כעת אני בחששות שלא יטרידו אותי במידה שהוא נתן את השיקים למישהו אחר. בבקשה בבקשה תשובתך. ותודה שוב.