תשובה

  • שכירות בתוך דירה שגר בא אדם
    אורי | 16/11/2008 20:05

    שלום יש לי חבר וותיק מאוד(20 שנה) אשר אנחנו בקשר יום יומי שנים רבות,לדאבוני הזדקן וגם לא בריא הוא לבד,בנו שוהה כבר שנים בארה"ב,אני אדם ללא משפחה,לאחרונה ביקש הציע המכר שאני אעבור להתגורר בביתו(בית גדול מאוד),גם כך אני מבקרו כל יום בסוף יום העבודה שלי.ולפעמים כשהוא לא מרגיש טוב אני גם נשאר לישון אצלו כדי שלא יהיה לבד.הצעתו מצריכה אותי להשכיר את דירתי.מצאתי דיירים אך הבעיה היא שהרי חוזה שכירות מקובל הינו לשנה לפחות. העליתי את הנושא בפני המכר,שכן על כל צרה שלא תבוא מה אני עושה אם זה לא מסתדר(זה יכול להיות אפילו בין חברים)או חס וחלילה יקרה לו משהו......,ובכן הוא הציע שנערוך חוזה שכירות ובו נציין שאני בעצם שוכר את הבית וכו' וכו'-כמו דייר משנה או משהו כזה.נראה לי קצת לא נעים לחתום על חוזה עם חבר ועוד אדם מבוגר,אך הוא אמר שזה חייב להיות כך שכן הוא לא היה רוצה שאם יקרה דבר כלשהו אני יהיה זרוק ברחוב או יכנס למצב לא נעים.רציתי לשאול האם הדבר מקובל?והאם יש כזה חוזה שניתן לקנות?או שרק עורך דין מכין כזה חוזה? תודה רבה.

    • תשובה
      עו"ד דוד צורי | 24/11/2008 22:12

      ניתן בהחלט לעשות חוזה כאמור ובמקרה זה, שלא מדובר בחוזה שכירות סטנדרטי, אני ממליץ במיוחד להעזר בעו"ד שיוכל לתת ביטוי לנסיבות המיוחדות ולדאוג לאינטרסים של שני הצדדים. קיומו של חוזה דווקא טוב לחברות, כי ככל שהדברים יוסדרו מראש כך יהיה סיכוי קטן יותר למריבות בעתיד. חוזה שכירות כזה גם יכול להגן עליך במקרה של חו"ח מוות של החבר (היורש לא יוכל לזרוק אותך לרחוב).