יש לבחון הנסיבות

  • ביטול חוזה בגין חתימה תחת כפייה
    שרון | 12/11/2008 13:12

    שלום, אודה על תשובה בהתאם לתרחיש הבא: בעלי ואני רכשנו דירה במגדל מגורים רב קומות. במועד הרכישה קיים היה חוזה מכר בלבד כשהקבלן טען כי עדיין לא הכין את חוזה האחזקה. קודם לחתימה על חוזה המכר ענה הקבלן לשאלתנו לגבי עלות דמי האחזקה כי תחושב לפי 100 ש"ח פר חדר (בפועל העלות גבוהה הרבה יותר). בעת מועד קבלת המפתח לדירתנו (שעבורה שילמנו את מלוא התמורה כולל הצמדות והחזרנו את הערבויות על פי בקשת הקבלן) התנה הקבלן את קבלת המפתח בחתימה על חוזה אחזקה בעל סעיפים דרקוניים, מקפחים וחד צדדיים. מיותר לציין כי אף אחד מן הדיירים לא היה מעונין לחתום על חוזה זה, חוזה כובל ומעמיד את הקבלן כ"בעל הבית" שלנו הדיירים, אך משום שרובנו יכולנו להיקלע לתסבוכת כלכלית נאלצנו תחת מחאה לחתום על החוזה המתיר לקבלן לעשות בבניין ובכיסנו כרצונו. שאלתי היא, האם על פי דיני חוזים ניתן לשייך את מעמד החתימה לחתימה בכפייה ובאיום? ואם כן, האם על פי החוק ניתן לשלוח לקבלן, ללא בית משפט, הודעה על ביטול חוזה והשבת ההמחאות שניתנו על ידינו לשנה מראש ובכך לסיים את התחייבויותינו על פי החוזה? ואם לא ישיב את ההמחאות, האם ניתן לבטלן? אנא תשובתך הדחופה (יש להגיש מכתב זה בתוך זמן סביר...). תודה, שרון

    • יש לבחון הנסיבות
      עו"ד דוד צורי | 13/11/2008 23:35

      יתכן וניתן לראות בחוזה חוזה אחיד ובתניות בו כתניות מקפחות וכך לבטלן או לשנותן.