חוזה עם שותפה

  • שותפים לדירה (שכירות)
    רם | 11/11/2008 20:58

    אני מעוניין לשכור דירה שכרגע יש בה כבר בחורה ששוכרת הדירה (היא שם מס' שבועות). אותה בחורה חתמה על הסכם עם הבעלים ונתנה לבעלים שיקים דחויים לשנה מראש עבור שכ"ד(היא גם חתמה על שטר חוב עליו חתומים שני ערבים, נתנה פקדון חד פעמי ושיק בטחון). לדבריה, אני אצטרך פשוט לחתום על ההסכם שהיא חתמה עם הבעלים- ולשלם לה- לשותפה חצי משכ"ד בשיקים דחויים. שאלתי- מה המשמעות של הצטרפותי להסכם שלה מול הבעלים מבחינת החובות שלי? האם אני אחראי לכל נזק /עניין מול הבעלים (אם היא פתאום נעלמת). האם אני צריך לחתום על שטר חוב נפרד והוא ישמש רק למחצית נזק, אם יגרם. אני נדרש להחתים ערב- האם הוא ערב למעשה גם לה? מה בדיוק האחריות שלי ל"שותפתי"? תודה.

    • חוזה עם שותפה
      עו"ד דוד צורי | 13/11/2008 23:47

      אם אתה נדרש לחתום על החוזה מול הבעלים של הדירה, דרוש שהתשלום שלך יהיה מולו ולא מולה. אם היא תפדה את השיק שלך והשיק שלה יחזור אתה עדיין תהיה חייב לבעל הבית את מלוא שכר הדירה (למרות ששילמת לה את החצי שלך). אפשרות אחרת היא שלא יהיה לך חוזה מול בעל הבית אלא מולה. (אבל גם לכך יש חסרונות רבים)

      • שכירות עם שותפה
        רם | 19/11/2008 21:47

        מה המשמעות של חוזה מול השותפה בהיבט של יחסים שלי עם הבעלים? מה החסרונות של חוזה מול השותפה? תודה.