ישנן טענות כנגד תקפות הלוואות חוץ בנקאיות

  • הלוואה בריבית חריגה
    נחמן פאול | 31/10/2008 21:47

    שלום רב נלקחה הלוואה מלווים בשוק האפור בריבית של 10 אחוז בחודש. באותו מעמד נחתם הסכם המפרט את הריביות,פריסת התשלומים וריבית הפיגורים. כמו כן, נחתם שטר חוב. כרגע, שטר החוב בצרוף החוזה נמסר לביצוע בהוצאה לפועל. האם טענה על ריבית חריגה יכולה לזכות אדם מתשלום החוב או שברגע שההסכם נחתם ויש שטר חוב לא ניתן לעשות כלום ? האם ניתן לטעון שההסכם בעצם הוא לא חוקי או שברגע שההסכם נחתם ויש שטר חוב לא ניתן לעשות כלום ? האם יש איזו שהיא טענה שניתן לטעון שתפטור אדם מתשלום שטר החוב בצרוף הריביות במצב שתואר? תודה על עזרתך האדיבה. שבת שלום

    • ישנן טענות כנגד תקפות הלוואות חוץ בנקאיות
      עו"ד דוד צורי | 01/11/2008 17:46

      יש לבחון המסמכים והנסיבות בקפידה ולמצוא את הטענות המתאימות לתקיפת הביצוע. מומלץ להעזר בעו"ד בענין זה.

      • הבהרה לגבי הטענות
        נחמן פאול | 03/11/2008 00:30

        תודה על תשובתך המהירה. אבקש להבין האם הטענות שאתה מדבר עליהם מבטלים את החוזה באופן מוחלט? האם במצב זה משלמים את קרן ההלוואה וריבית בנקאית רגילה כתוספת בלבד? תודה על עזרתך האדיבה.

        • תלוי איזה טענות יש כנגד חוזה ההלוואה
          עו"ד דוד צורי | 07/11/2008 23:44

          יש טענות שמורידות את הריבית ויש טענות שאומרות שאז אסור לביהמ"ש לתת למלווה יד, שזה אומר שהוא אכל אותה ולא יקבל עזרה מביהמ"ש.