סיום חוזה לפני הזמן

  • יציאה מחוזה שכירות לפני סיומו
    בטי | 23/10/2008 18:06

    שלום. אני רוצה לסיים את השכירות שלי בדירה הנוכחית חודשיים לפני מועד הסיום המקורי. בחוזה ישנו סעיף המציין כי על שני הצדדים לתת התרעה מוקדמת של 90 יום. בפועל, נתתי התרעה של כ-10 ימים (אני ובן זוגי מצאנו דירה ובעל הבית לא הסכים לחכות מעבר לתקופה זו). השותף שלי בדירה הנוכחית, שהוא גם הבעלים של הדירה, לא רוצה שאמצא מישהו שיחליף אותי לחודשיים אלו בתנאי החוזה שלי, אלא בשכ"ד גבוה יותר. הוא ציין שהפרתי את החוזה בזה שלא נתתי לו התרעה מראש של 90 יום ובכל מקרה הוא החליט שהוא רוצה להתחיל חוזה חדש עם השוכר שיחליף אותי. האם זה לגיטימי? שכ"ד שהוא דורש נראה לי לא ריאלי למצב השוק ואני מאמינה שאתקשה למצוא מישהו שיחליף אותי בתנאים אלו. הוא גם רמז שזה לא בעיה שלו ומבחינתו שהדירה תישאר ריקה חודשיים, עד לסוף החוזה שלי ואני אהיה מחויבת לשלם. האם הוא יכול לעשות זאת? כמו שזה נראה לי, הוא צריך לאפשר לי למצוא שוכר שיחליף אותי בתנאי החוזה שלי עד לסיומו בעוד חודשיים, או לשחרר אותי מהחוזה ולמצוא מישהו שיתחיל חוזה לפי תנאי תשלום חדשים. מה דעתך?

    • סיום חוזה לפני הזמן
      עו"ד דוד צורי | 28/10/2008 10:30

      לפי הנסיבות המתוארות את חייבת לו דמי שכירות על 80 ימים. זה הכל. מכיוון שלא סביר למצוא שוכר ל80 ימים, נושא הדייר החלופי אינו רלבנטי.