הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

החוזה והגינה

  • אחריות לגינה בבית קרקע
    דן | 23/10/2008 16:47

    שלום רב, שכרנו בית קרקע עם חניה פרטית וגינה וחתמנו על חוזה סטנדרטי. השטח כולל גדר, חומה נמוכה, מרפסות, מחסן וגינה. בחוזה אין כלל איזכור לגינה ולשאר השטח שמסביב לבית. רק החניה מצויינת החוזה. כמו כן, אין כלל איזכור באחריות מי הגינון. מהי אחריות המשכיר והשוכר לגבי השטח שמסביב לבית? האם היא כמו האחריות לבית? הגינה שקיבלתנו הוזנחה ע"י הדייר הקודם. האם המשכיר אחראי על שיקום הגינה? כמו שהוא אחראי לתיקון ליקויים בבית? של האחריות לגבי הגינון? תודה.

    • החוזה והגינה
      עו"ד דוד צורי | 28/10/2008 10:33

      אם בחוזה הגינה לא מוזכרת, אז כמו שהיא היתה ככה היא נשארת. אם היא היתה מוזנחת כשראיתם את הדירה ולא נאמר על כך כלום, אז אין לבעל הדירה שום חובה לסדר אותה. אם הגינה תהפוך למפגע שלא יאפשר חיים סבירים בבית, אז יש על המשכיר חובה לתקן את המצב (להביא את הגינה למצב שיאפשר חים סבירים בבית).

      • מה לגבי שאר הדברים שבחצר
        דן | 28/10/2008 17:39

        מה לגבי שאר הדברים בחצר? החניה, המרפסות, גדר, חומה?

        • בעקרון כנ"ל
          עו"ד דוד צורי | 28/10/2008 23:41

          לכם אסור לפגוע בדברים, אבל הוא לא חייב לשפץ אותם אם לא היתה לגבי זה שום הסכמה, אפילו לא בע"פ. אבל לגבי החומה למשל, אם נכנסים דרכה נחשים אז הוא כן צריך לתקן, כי זה פוגע באפשרות להרגיש בטוח בבית וכו'