פינוי מוקדם ושוכר חלופי שלא ע"פ חוזה

  • שכירות - יציאה לפני תום החוזה
    עדי | 20/10/2008 17:48

    שלום, אשתי ואני מעוניינים לפנות את הדירה שאנו שוכרים לפני תום החוזה. לא מצוין בחוזה דבר לגבי מציאת דייר חלופי, אך עם זאת מצוין כי אסור לנו להעביר את זכויותינו בדירה ללא אישור המשכיר. שוחחתי עם בעלת הדירה שהביע את הסכמתה שנצא ואף ציינה כי תחזיר לנו את התשלומים ששולמו מראש.הצגנו בפניה שני שוכרים עד כה, שהיו מעוניינים בדירה אך נפסלו מכיון שבעלת הדירה חוששת שהם ישתמשו בדירה לצרכי עסק למרות שהם אמרו שאין להם שום כוונה לעשות זאת. למעשה לא נראה לה שאדם אחד יכול להחזיק דירת 3 חדרים ולכן היא פסלה אותם. אנחנו מתחילים לחשוש שהיא תפסול לנו את כל השוכרים הפוטנציאלים מנימוקים שונים ומשונים.מיותר לציין שהיא דורשת שכר דירה גבוה יותר מהדיירים החדשים. האם אפשר להכריח אותה לקבל דייר מסוים?האם אפשר לעזוב את הדירה ולדרוש את התשלומים בחזרה?כמו כן, האם חוקי להצמיד את שכר הדירה לשער דולר מינימלי?

    • פינוי מוקדם ושוכר חלופי שלא ע"פ חוזה
      עו"ד דוד צורי | 21/10/2008 10:47

      חוק השכירות והשאילה קובע כי סירוב לשוכר חלופי יכול להעשות רק מטעמים סבירים ואם בעל הבית מסרב מסיבות שאינן סבירות אפשר להשכיר ללא הסכמתו. לגבי המחיר וההצמדה חלים בעקרון תנאי החוזה עליו אתם חתומים, לפחות עד למועד הפינוי המקורי שלכם.

      • שוכר חלופי שאינו מוסכם
        עדי | 21/10/2008 18:10

        האם השוכר החלופי חותם מולי על חוזה? האם חתימה על חוזה משחררת אותי מהתחייבות כלפי בעלת הבית? בעלת הבית מחזיקה בערבות בנקאית, איך אוכל לגרום לה להשיב לי אותה במידת הצורך?

        • שוכר חלופי שאינו מוסכם
          עו"ד דוד צורי | 28/10/2008 11:04

          החתימה תהיה מולך (לא ניתן לחייב את הבעלים לחתום בניגוד לרצונו). הערבות הבנקאית היא בעיה שאותה תצטרכי לתבוע בביהמ"ש, אם לסעד הצהרתי שיורה על בטלותה או במידה ותמומש להשבה כספית מהמממש (בעל הבית).