חוזה רע

  • חתמתי על חוזה עם סימני שאלה ונק' פתוחות
    נתנאל | 20/10/2008 10:38

    חתמתי על חוזה שכירות לדירה לפני שנה עם אופציה לשנה שניה. מתחת לסעיף האופציה כתוב: "בתקופת האופציה תנאי השכרה יישארו כפי שהיו בתקופת השכירות למעט דמי השכירות שייקבעו לפי מחיר השוק בתום תקופת השכירות" התקשר אלי בעל הדירה במהלך החודש האחרון לשנה הראשונה והודיע לי כי שכר הדירה עולה ב 60% לאחר דין ודברים ירד השוכר לעליה של כ 40% בערך. מבחינת סכומים אני משלם היום - 1900 ש"ח בעל הדירה דרש עלייה ל 3000 ש"ח אחרי ויכוחים הוא מוכן לרדת עד ל 2750 ש"ח ולא פחות. וזאת בטענה שהוא שאל מספר מתווכים ואת החברה המוכרת פה מה עלות השכירות באזור. ואני טוען כך: הדירה אינה משופצת ללא מזגנים ואני שיפצתי אותה מכספי - וזה לא מופיע בחוזה. זה שהחברה המוכרת אומרת שדירה באזור שווה 3000 ש"ח - להם יש יד בדבר והם מעוניינים למכור דירות למשקיעים ולכן הם רוצים לשמור על תשואה גבוהה. בשנה האחרונה ממוצעה העליה באזור(נתניה) על פי כל מיני אתרים באינטרנט היה 3.5% ולא 40% ועל פי הבנתי "מחיר השוק" לא יכול להיקבע על פי דירות אחרות באזור אלא בהתאם לדירה הזו, למשל, אם ישנה דירה באזור שלנו שהיא מושכרת ב 3000 ש"ח זה לא אומר שגם דירתי היא כזאת מכיוון שדירתי היא ללא מזגן והדירה ההיא כן, דירתי היא ללא שיש והדירה ההיא כן ועוד ועוד. מחיר השוק נקבע על פי השינוי שהתבצע משנה שעברה להשנה באזור שלנו ועל פי אחוז זה נקבע אחוז העליה לדירתי.

    • חוזה רע
      עו"ד דוד צורי | 21/10/2008 10:51

      כל חוזה שמשאיר סימני שאלה ונקודות פתוחות הוא חוזה רע. חוזה אמור להיות צופה פני עתיד ולקבוע פתרונות למצבים עתידיים שצפויים יותר או פחות להתרחש או עלולים לקרות. סעיף האופציה עליו חתמת אינו מעניק לך את הזכות בצורה ברורה ולכן הוא לא מהווה אופציה אמיתית. אפשר כמובן להתווכח על הפרשנות הראויה בביהמ"ש (ושם הפירוש אמור להיות כנגד המנסח, שזה לטובתך) אבל העלויות והעצבים הכרוכים בניהול מערכה משפטית לא בטוח ששווים את זה.

      • אוקיי...
        נתנאל | 21/10/2008 18:09

        שזה טוב כי הוא הביא את החוזה ואמר לי שזה חוזה סטנדרטי. אבל אם זה על אחריותו מה טוב.... אני יודע שחוזה אמור לסגור הכול אבל זה היה חוזה שכירות ראשון שלי כך שלא הבנתי את המשמעות שעו"ד יעבור על החוזה... טעות של מתחילים