אין כאן כפל מע"מ

  • חיוב מע"מ כפול בשכ"ט
    דני | 11/10/2008 23:53

    שבוע טוב... לאחרונה חתמתי חוזה שכירות לחנות בסכום X ש"ח בתוספת מע"מ למ"ר לחודש. בהסכם צויין שכ"ט עו"הד יהיה דמי שכירות של שבועיים על ידי כל אחד מן הצדדים.... עו"הד דורש כעת שהחישוב של שכ"הט יהיה לפי X המטרים + מע"מ ועל זה להוסיף לו שוב מע"מ דבר שגורם למעשה לתשלום כפול של מע"מ על ידי. האם הדרישה מוצדקת? תודה מראש, דני

    • אין כאן כפל מע"מ
      עו"ד דוד צורי | 12/10/2008 00:08

      הכל בסדר בדברים שתארת. השכ"ד כולל מע"מ הוא בסה"כ הבסיס לגובה שכה"ט, זה לא תשלום שמועבר לעוה"ד. אפשר היה במקום זה לקבוע סכום במילים כמו 2700$. אין כפל בחיובי המע"מ מכיוון שמע"מ אחד משולם על השכירות (שירות א') ומע"מ שני משולם לעוה"ד (שירות ב') לכל אחד מהם ערך מוסף נפרד ולכן כל אחד מהם חייב במע"מ נפרד. הטרוניה שלך היא על כך שעוה"ד מבקש לחשב את שכר טרחתו מהסכום כולל מע"מ ולא מהסכום ללא מע"מ. זהו ויכוח על מחיר השירות ואין לו למעשה שום קשר אמיתי למע"מ. זה בדיוק כפי שהיה נקבע מראש סכום גבוה יותר. אגב, אכן מקובל שלצורך חישוב שכר הטרחה לוקחים את שווי השכירות כולל מע"מ, היות וסכום זה הוא הסכום שנחשב לשכר הדירה המלא.

      • תודה
        דני | 12/10/2008 00:21

        מודה לך על תשובתך המהירה.. תודה, דני