ביטול שיקים

  • ביטול צקים עקב הפרת חוזה
    א.ג. | 09/10/2008 18:48

    שלום רב, לפני מספר ימים כתבתי פה הודעה לגבי הפרת חוזה מצד הבעלים: השמעת מוסיקת טראנס רועשת ואי תיקון נזילה במטבח. נאמר לי כי אני יכולה לבטל את הצקים בתנאי שלא אגור בדירה. ובכן עזבתי 5 ימים לפני הזמן. ביטלתי את הצק הראשון וברצוני לדעת מה דינו? הצק מבוטל יש כסף בבנק, זא הצק יחזור רק מסיבת ביטול. ברצוני לשאול האם הם יכולים לפנות עם הצק להוצלפ? הם קיבלו ממני מכתב מעוד על זה שההתנהגות שלהם היא הפרה חמורה של החוזה. במידה ויפנו להוצלפ מה עלי לעשות ? תודה וחתימה טובה אורנה

    • ביטול שיקים
      עו"ד דוד צורי | 10/10/2008 15:00

      שיקים מבוטלים הם עדיין ברי ביצוע בהוצל"פ. המשמעות היחידה של ביטול שיק היא שהבנק לא יפרע את השיק. ניתן להגיש שיק מבוטל לביצוע בהוצל"פ מבלי שהביטול מוריד במשהו מתוקפו. מרגע קבלת האזהרה בדבר הגשת השיק לביצוע בהוצל"פ יש לחייב ע"פ השיק 20 יום להגיש התנגדות לביצוע השיק ללשכת ההוצל"פ בה הוגש השיק לביצוע. בהתנגדות יש לפרט בתצהיר את כל הסיבות מדוע מבקש הביצוע של השיק אינו זכאי לקבל את הכסף.