חוזה לא ברור, יפורש כנגד המנסח.

  • חוזה שכירות לא ברור
    מאשה | 09/10/2008 12:56

    שלום רב. בינואר 08 שכרה קרובתי דירה בראשון לציון, 3 חדרים קומה שניה, בסכום 2900 ש"ח. היא חתמה על חוזה עם אופציה לחמש שנים. בעל פה הוסכם שאם תהיה עליה במחירי הדירות יועלה שכר הדירה עד 5% לשנה, ואם תהיה ירידה - תמשיך קרובתי לשלם את אותו שכר הדירה כפי ששילמה מלכתחילה. לאחרונה פנה אליה בעל הדירה והודיע לה שעליה לשלם לו תוספת של 800 ש"ח לחודש החל מהשנה הבאה. להלן הסעיף שעליו מסתמך בעל הבית: "15. מוסכם בין הצדדים כי זכותו של השוכר להאריך את תקופת השכירות בחמש תקופות שכירות נוספות בנות 12 חודשים ובתוספת של 5% לשכר הדירה הבסיסי, ו/או לפי מחיר השוק לפני מימוש תקופת האופציה הנוספת, כאשר יתר התנאים הכלליים של החוזה זהים לתקופת השכירות הראשונה." לא, אין כאן טעות: אכן כתוב "מוסכם כי השוכר...". כאשר קרובתי ציינה זאת, כתב לה: "רק בידי המשכיר נתונה הקביעה מהו גובה השכירות בתקופת השכירות הנוספת, זאת לפי סעיף 15 להסכם השכירות....ממתי מקבל השרות קובע את מחיר השרות? מגוחך!" כאשר קרובתי חתמה על החוזה, ההסבר בעל פה שנתן בעל הבית היה, שההיגד "או לפי מחירי השוק" מתייחס לאפשרות שלא תהיה עליה במחירי הדירות במשק. מה דעתכם? בעל הבית מאיים עליה בפינוי במידה ולא תשלם לו 800 ש"ח נוספים לחודש. האם החוזה מאפשר לו לעשות זאת? *הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה

    • חוזה לא ברור, יפורש כנגד המנסח.
      עו"ד דוד צורי | 10/10/2008 15:06

      ככל שניתן לפרש באופן הגיוני חוזה בדרכים שונות ביהמ"ש אמור לבחור בפירוש האפשרי שהוא הטוב ביותר לצד שלא ניסח את החוזה. במקרה הקונקרטי, הייתי טוען, כי לשוכר ניתנה האופציה לבחור בין מימוש האופציה לשנה נוספת בהעלאה של 5% לבין מימוש האופציה לשנה נוספת במחיר השוק, כאשר כמובן השוכר יבחר באופציה הזולה מבינהן, אך בדרך זו הובטח למשכיר כי במצב בו מחיר השוק עלה ביותר מ 5% הוא יקבל לפחות העלאה של 5%. הפירוש של המשכיר אינו הגיוני כלל היות והוא למעשה מאיין את האופציה או מרוקן אותה מתוכן.

      • לעו"ד דוד צורי, תודה רבה.  לת
        מאשה | 10/10/2008 18:20