ביטול שיקים

  • האם ניתן לבטל שקים במקרה רצ"ב
    טניה | 05/10/2008 00:22

    שלום רב, לפני כחצי שנה הגיע טכנאי מכונות כביסה לחיבור מכונה חדשה,הוא ניסה לפרק מכונה ישנה שהייתה שם, במהלך נסיון הברז נשבר בוצע תיקון לברז על ידי קו חלופי. יש לציין כי בעל הדירה ידע לאורך כל הדרך על הנזק ועל אופן תיקונו. בנוסף, בתקופה בא התגוררתי בדירה נגנבו מבחוץ בלוני הגז השייכים לנכס. מאז עברה חצי שנה ולפני מספר ימים נגמר לי החוזה ועברתי לדירה אחרת ,כמובן, לאחר ששלמתי את כל החשבונות לרבות מים ,ארנונה, חשמל וכו'. פניתי לבעל הדירה בבקשה להחזיר לי את שקים שנתנו לו לבטחון כולל החזר הפרשים בשער המט"ח (כפי שמצויין בחוזה השכירות). בעל הדירה מסרב בתוקף להחזיר את הפרשי שערי המט"ח ואחרי חצי שנה הוא נזכר בבלונים ואמר שזו אחריות שלי שהם נגנבו למרות שהם עומדים בחוץ ולמה לא הגשתי תלונה במשטרה על כך. כמו-כן רק עכשיו הוא נזכר שבוצע תיקון לברז מכונת כביסה והוא צריך לראות אם התיקון לשביעות רצונו או שיש צורך להזמין שוב פעם בעל מקצוע לתיקון חוזר לשביעות רצונו. וכל זאת כדי לא לא לשלם הפרשי שער. שאלתי האם הוא יכול לדרוש תיקון אחרי תקופה כל כך ערוכה ואיזה תרופות עומדות לרשותי ז"א האם ניתן לבטל שקים שנתנו לו לביטחון.

    • ביטול שיקים
      עו"ד דוד צורי | 06/10/2008 10:33

      אין חוק שאוסר ביטול שיקים, יש חוק שאוסר מתן שיקים ללא כיסוי. אבל ביטול השיקים אינו מבטל את השיקים, הוא רק אומר לבנק לא לשלם, השיקים ממשיכים להיות שטר מחייב וניתן להגישם לביצוע בהוצל"פ ואז צריך להגיש התנגדות לביצוע ושם להסביר מדוע אתם טוענים שאתם לא צריכים לכבד את השיקים (סיבות עובדתיות ומשפטיות יכולות להיות רלבנטיות). את הפרשי השער אתם יכולים לתבוע בתביעות קטנות.