נטל ההוכחה ונטל הבאת הראיה בתביעה לפי חוזה

  • עיסקה טלפונית עם בזק.
    dkushnir | 04/10/2008 15:54

    לפני כחודש יצר עימי קשר נציג של חברת בזק באמצעות הטלפון. בשיחה שהתנהלה ביננו הוצעה לי חבילת שידרוג למנוי האינטרנט שבירשותי. החבילה כללה הרחבת הפס לגלישה וקבלת ראוטר אלחוטי בתמורה להמשך חברותי למשך שנה נוספת לפחות. כמו כן, הובהר לי כי במידה ואחליט לבטל העיסקה אצטרך לשלם קנס בסך 200 ש"ח. כחודש לאחר מיכן יצרתי קשר עם נציג חברת בזק על מנת לבצע ביטול של חבילת האינטרנט. הנציג הודיע לי כי גובה הקנס בו אצטרך לשאת הינו 800 ש"ח בשונה לגובהו שנימסר לי בעת ההסכמה דרך הטלפון. הבעתי את חוסר הסכמתי לשאת בקנס על סך 800 ש"ח וביקשתי מהנציג לבדוק את הקלטת השיחה ביני לבין בזק ביום העיסקה. אולם, הנציג אמר כי השיחה לא הוקלטה. שאלותיי הן אלו: 1. כיצד ניתן להוכיח במקרה כזה את פרטי העיסקה המדוייקים ? 2. האם קיימת מבחינתי עילה לתביעה ( קבלת ההפרש שבין שני סכומי הקנס, הטעיית לקוח ) ? 3.מי מבין שני הצדדים, על פי חוק, צריך להוכיח את הסכמתי לבצע את העיסקה ואת פרטיה ? 4. במידה ואפנה לבית דין לתביעות קטנות מה עלול להיות פסק הדין האופייני למקרים מסוג זה ?

    • נטל ההוכחה ונטל הבאת הראיה בתביעה לפי חוזה
      עו"ד דוד צורי | 06/10/2008 10:42

      הטוען לקיומו של חוזה צריך להוכיח את קיומו ואת תנאיו. ז"א שאם בזק יתבעו אותך הם יטענו שנעשה חוזה והם יצטרכו להוכיח את עצם קיומו ואת תנאיו. המילכוד הוא בכך שאם אתה תתגונן בטענה שאכן היה חוזה אבל תנאיו היו שונים נטל ההוכחה יעבור אליך להוכחת התנאים להם אתה טוען. כמובן שאין דרך ממשית להוכיח את מה שדובר בשיחה שלא הוקלטה, אבל אתה היית צד לשיחה ואתה יכול להעיד עליה ממקור ראשון. בזק יצטרכו למצוא את מי ששוחח איתך ולהעלות אותו לדוכן העדים כדי שיוכל למסור את גרסתו. זה ששלימת את הקנס, היה צעד מוטעה. בתביעות קטנות בד"כ מוצעת פשרה, אשר הופכת לפס"ד.