אם הוא באמת נוסע אז זה סביר שלא ירצה להתעסק עם זה

  • ביטול חוזה שכירות טרם התחיל
    יולי | 25/09/2008 22:13

    חתמתי על חוזה שכירות לדירה ויום למחרת התחרטתי והודעתי על כך למשכיר. בעת החתימה שילמתי למשכיר שכר דירה עבור החודש הראשון ובנוסף המשכיר דרש סכום נוסף בגובה שכ"ד כבטחון ושילמתי לו מחצית מהסכום (כאשר חצי נוסף הייתי אמורה לשלם עוד חודש). כעת הוא דורש ממני תשלום גם עבור חודש נובמבר (את החצי השני של שכ"ד נוסף ביטחון), אף על פי שאינני מתכוונת להיכנס לדירה כיוון שלטענתו הוא נוסע לחו"ל לכל חודש אוקטובר ולא יצליח למצוא דייר באוקטובר אלא רק באמצע נובמבר. הצעתי לו למצוא עבורו דייר אחר במקומי בזמן הזה אך הוא אינו מוכן לתת לי מפתח לדירה כדי שאמצא דייר במהלך חודש אוקוטבר. האם מותר לו לעשות זאת? הוא יכול לדרוש ממני תשלום עבו חודש נוסף בגלל שהוא אינו יכול לחפש דייר אך לא מאפשר לי לחפש עבורו?

    • אם הוא באמת נוסע אז זה סביר שלא ירצה להתעסק עם זה
      א | 26/09/2008 12:39

      יחד עם זאת, תבקשי ממנו להקדים את החוזה ולשלם לו על הימים הללו כדי לקבל מפתח לפני הזמן (בתנאי שאף אחד לא גר בדירה). בזמן הזה תחפשי דייר שיחתום חוזה מולך ואני מקווה בשבילך שתמצאי עד תחילת אוקטובר אבל זה יקטין את הנזק שלך. אין מה לעשות זה קצת כאב ראש. את בהחלט יכולה להכניס דייר אחר בתקופת השכירות שלך ולעדכן אותו שעליו לחתום חוזה חדש באותם תנאים עם בעל הבית. (תכניסי זאת להסכם בינכם) בעל הבית, בכל מקרה, לא יכול להתנגד להכניס דייר אחר במקומך ברשותך בתקופת השכירות שלך.

      • הוא לא מוכן אפילו לתת לי מפתח
        יולי | 26/09/2008 14:07

        שלא לדבר על להכניס דייר אחר במקומי. בחוזה נכתב שאני מביאה לו את הצ'קים לכל תקופת השכירות ב1 באוקטובר והוא אינו מוכן להביא לי מפתח עד שלא אמסור לו את כל הצ'קים אך אינני רוצה להמשיך את התהליך. תקופת השכירות אמורה להתחיל ב 28 לחודש, זה לא מחייב אותו למסור לי את המפתח גם שלא הבאתי לו את הצ'קים (כי על פי החוזה אני אמורה להביא לו אותם רק 3 ימים אחרי)?

        • מטרת החוזה
          עו"ד דוד צורי | 27/09/2008 04:02

          החתימה על חוזה היא כדי שהצדדים לא יוכלו לחזור בהם וכדי שניתן יהיה להסתמך על מה שסוכם בחוזה ולכן העובדה שהתחרטת תוך זמן כ"כ קצר אינה נותנת לך זכות להתחרט. מרגע החתימה על החוזה יש לנהוג לפי האמור בחוזה. יש לבחון מהם התנאים בהם את יכולה להפסיק את השכירות ולפעול בהתאם. לא נראה לי שהחוזה מאפשר מצב בו את משלמת ולא מקבלת מפתח. אם הוא טוען להפרת החוזה כבר בשלב זה עליו להודיע לך על כך ולנהוג לפי האמור בחוזה, ז"א אם רשום שם סכום בגין הפרה אז יתכן והוא זכאי לסבום זה ואם לא אז הוא בבעיה. יש לבחון את החוזה וע"פ החוזה למצוא לך פתרון.