צ'ק בנקאי = צ'ק רגיל מפנקס צ'קים

  • צ'ק בטחון בחוזה שכירות דירה
    גיא | 24/09/2008 11:52

    שלום, רציתי לדעת מה הסיכון בלתת צ'ק בטחון במקום שטר חוב, בעל דירה מציע לי לתת לו צ'ק בנקאי (שעליו יירשם "צ'ק לבטחון") ובחוזה השכירות יופיע מספרו של הצ'ק ויצויינו התנאים שבהם המשכיר יישתמש בו. כמו כן, הציע בעל הדירה לבטל את הצ'ק בבנק ובמידה והוא ייצטרך לממשו עפ"י החוזה הוא ייצטרך לפנות להוצאה לפועל לטענתו. עוד תנאי זה שהצ'ק יהיה פתוח, הוא רוצה אחד כזה ממני ואחד כזה מהערב. האם זה מסוכן?

    • צ'ק בנקאי = צ'ק רגיל מפנקס צ'קים  לת
      גיא | 24/09/2008 19:12

    • שטר בטחון לחוזה שכירות
      עו"ד דוד צורי | 25/09/2008 14:24

      שיק בנקאי זה כמו כסף מזומן. להבטחת קיום התחייבויותיו של שוכר מקובל לתת שטר חוב ועליו מומלץ לרשום "לבטחון" וכמובן לאזכר אותו בחוזה. אין שום סיבה לתת שיק בנקאי היות וזה כמו תשלום מראש.