הגבלת זמן לפס"ד

  • האם יש הגבלת זמן לשופטים לתת פסק דין לליקוי בנייה
    שמעון | 23/09/2008 15:11

    לעורך דין דוד צורי ונעם מאור שלום רב אשמח לדעת אים נתנו סיכומים לשופט לפני שנה ועד היום אין פסק דין . האם יש זמן קצוב מחייב לתת פסק דין ? אם נפסקים הוצאות שכר טירחה לעורך דין ויש הסכם שכר תירחה . עם אותו ערך דין . האם כל סכום שכר יחושב בהתאם להסכם שכר תירחה. תודה מראש לתשובתכם ומאחך לכם שנה טובה וחג שמח שמעון

    • הגבלת זמן לפס"ד
      עו"ד דוד צורי | 25/09/2008 14:20

      ברמת העקרון יש אבל בפרקטיקה אין. ניתן להגיש בקשה למתן פס"ד כדי לזרז את הענין. לפעמים הבעיה היא סתם פשלה של המזכירות שלא מעלה את התיק לשופט.

      • האם יש הגבת זמן לשופטים לתת פסק דין
        שמעון | 25/09/2008 19:14

        לכבוד : עו"ד דוד צורי שלום רב לא עניתה לי אם נפסק הוצאות שכר טירחה לעו"ד ויש הסכם שכר טירחה עם עו"ד . האם כל סכום שכר טירחה יחושב בהתאם להסכם תודה לתשובתך מראש בברכה וחג שמח ושנה טובה שמעון

        • שכר טרחה
          עו"ד דוד צורי | 27/09/2008 03:49

          ע"פ הנחיה של נשיא ביהמ"ש העליון ניתן להגיש לביהמ"ש את הסכם שכה"ט על מנת שביהמ"ש יתחשב , בין השאר, גם בהסכם שכה"ט, אבל בפועל השופטים שפוסקים שכ"ט אינם נצמדים לשכה"ט שהוסכם עם עוה"ד ופוסקים לפי ראות עיניהם ואין קשר בין סכום הוצאות שכה"ט שנפסק לבין מה שסוכם עם עוה"ד. הלקוח מחוייב לעוה"ד לפי ההסכם עליו חתם עימו, בלי קשר למה שנפסק (אלא אם כתוב אחרת בהסכם).

          • שכר טרחה
            שמעון | 27/09/2008 23:59

            לכבוד עו"ד דוד צורי שלום רב ושבוע טוב תודה על תשובתך . תבעתי קבלן עך ליקוי בניה . ונהפכתי לנתבע על ידי הקבלן . כי החתים אותי על מסמך שקיבלתי הנחה מתנת אם לא יגיש תביעה לליקוי בניה בדירתי . אבל הגשתי תביעה . והוא ביקש החזרת הנחה דרך סדר דין מקוצר . הגשתי זכות להתגונן והתיק הועבר לשלום בסוף התביעה נדחתה . ונפסקו שכר טרחה עורך דין ל 13 דיירים שנתבעו איתי ביחד . האם השכר טירחה שייך לדיירים ומזה יורד הסך שבהסכם עם העורך דין .בהסכם כתוב שהיצוג שהקבלן תבע להחזיר את ההנחה . הוא בחינם . כי הוא מיצג אותנו התיק הגדול לליקוייה בניה שאנו ממתינים לפסק דין כבר שנה . אשמח לתשובתך בכבוד רב שמעון

            • שכר הטרחה שייך לדיירים
              עו"ד דוד צורי | 03/10/2008 22:46

              זה נקבע שוב ושוב בהרבה מאד פסקי דין. אם אין הסכם שכר טרחה שקובע ששכר הטרחה שיפסק ע"י ביהמ"ש יהיה של עוה"ד, אז שכה"ט שנפסק שייך לכעל הדין.