פרשנות חוזה

  • סיום חוזה דירה, וסיוד הדירה
    איתי | 22/09/2008 13:04

    היי, לפני כשנה נכנסתי כשותף שלישי בדירה בי-ם. חתמתי על חוזה, יחסית סטנדרטי. לפני כ-5 חודשים הדירה נמכרה לבעל בית חדש. ובסוף חודש ספט. מסתיים החוזה. הסעיף שלא שמתי לב אליו הוא שאנחנו צריכים להחזיר את הדירה במצב סביר "לרבות צביעה ע"י צבע מקצועי". בעל הדירה החדש דורש מאיתנו צביעה כללית של כל הדירה, הוא רוצה משקופים, דלתות, ארונות מטבח או בניסוחו "כל מה שמחובר לדירה ולא יוצא". השאלה היא כמה חוקי העיניין? מה בעצם צריך לצבוע? מה מותר לו לדרוש? האם העובדה שאני נכנסתי לדירה שהיא במצב דומה למצב הנוכחי משפיעה? באופן טכני, אני אפילו לא חתום מול בעל הדירה הנוכחי, אלא מול הקודם שפשוט העביר את החוזים שלנו... האם זה חוקי? האם נכון הדבר שהוא קנה את הדירה "כמו שהיא" ומנסה "לעשות עלינו" שיפוץ? בשיחה עם בעל הדירה הקודם, הוא הסביר שלא זאת היתה הכוונה בסעיף, הוא רק רצה דירה מסויידת במצב סביר. אני צריך עצה בדחיפות, כי הזמן נגמר לנו. תודה על העזרה

    • פרשנות חוזה
      עו"ד דוד צורי | 22/09/2008 13:34

      הפרשנות של החוזה היא לפי דעת הצדדים שחתמו עליו. אם בעל הבית הקודם (זה שחתם על החוזה) אומר שהכוונה היתה רק לסיוד, אז זה כל מה שאתם חייבים לעשות. גם לפי הכלל של פרשנות כנגד המנסח התוצאה היא זהה.

      • סיוד? מה זה בעצם אומר?
        איתי | 22/09/2008 13:46

        תודה על התשובה המהירה. בחוזה כתוב סיוד מקצועי, מה הכוונה? בעל מקצוע שמוציא חשבונית\קבלה? מה בעצם צריך בעל המקצוע לצבוע? (מה היקף העבודה?) האם העובדה שאני נכנסתי לדירה במצב דומה לנוכחי משנה משהו? באיזה אופן אני מוכיח שבעל הבית הקודם התכוון רק לצביעה?, העיניין נאמר בשיחה טלפונית שלא הוקלטה (אני מתחיל להאמין שצריך להקליט אפילו את חברה שלי בשיחות שלנו :) ---------- הסעיף המדוייק בחוזה: "השוכרים מתחייבים לשמור על הדירה ועל המתקנים והאביזרים שבה ולהחזירם במצב טוב, תקין ונקי, כמצבם בעת הכניסה לדירה, לרבות נקיון הדירה וצביעתה ע"י צבעי מקצועי"

      • שכחתי לציין....
        איתי | 22/09/2008 13:49

        כי במהלך 5 החודשים עם בעל הדירה החדש, נכנסה לדירה דיירת חדשה וחתומה מולו. החוזה הוא חוזה שכירות הדדית, שכנראה אומר שאחד בשביל כולם וכולם בשביל אחד. עוד דבר קטן, אין לי אצלו צ'קים נוספים או ערבות (קיבלתי חזרה מבעל הדירה הקודם) תודה וסליחה על ההצקות :)

        • חוזה הדדי
          עו"ד דוד צורי | 25/09/2008 14:18

          כל עוד אתה לא חתום על החוזה הוא לא יכול לחייב אותך. לגבי סיוד משמעותו היא שבא צבעי ומסייד את הדירה - קירות ומקסימום גם תקרה, בטח שלא דלתות ומשקופים.

    • כיצד יש לפרש החוזה
      עו"ד נעם מאור | 23/09/2008 14:14

      איתי שלום, אני מצטרף לדעתו של עו"ד דוד צורי. במידה ויתאפשר לך נסה להעלות על הכתב את הפירוש אשר נתן בעל הבית הקודם לחוזה, ונסה להחתימו המסמך.