המשך חוזה ע"י שוכרי משנה

  • זקוקים לעזרה דחוף!
    נויה | 31/08/2008 23:51

    הי, אנחנו זוג שגר בדירה שכורה, שכעת מתברר שבעל הבית הוא נוכל גמור ומקווים לעזרה בצד היותר מקצועי ולחוות דעת..אז ככה.. עשינו חוזה שכירות עם בעל הדירה שבחוזה כתוב שאנחנו משכירים מחודש ינואר 2008 ועד דצמבר 2008 ועם אופציה לצאת אם נביא שוכרים שתואמים את ראות עיניו של בעל הדירה.בכל אופן לפני שעשינו חוזה אמרנו לו שניכנס רק בינואר למרות שבפועל קיבלנו את הבית כבר בדצמבר שזה חודש שהוא אמר שהוא מוותר לנו עליו. היום מצאנו דירה יותר טובה ואנחנו רוצים לעזוב אך הוא כעת אומר שהוא רוצה שנשלם לו על החודש הנוסף דצמבר של לפני שנה החודש שהוא ויתר לנו עליו..והוא אמר גם שאם לא נשלם לו הוא לא ישחרר אותנו מהחוזה והוא לא יתן לאף אחד לשכור את הבית במקומנו למרות שמצאנו שוכרים שרוצים.האם יש לנו משהו לעשות נגדו? ואם כן אז מה? אנחנו מאוד לחוצים ולא חושבים שזה הוגן שכעת הוא יקח מאיתנו עוד כסף למרות שבחוזה נכתב בברור שאם נרצה בשנה הראשונה לצאת אז נביא שוכרים אחרים וניהיה משוחררים לעזוב..הוא סוחט אותנו ואנחנו כבר ממש עובדי עצות..מקווה שמישהו יוכל לעזור אפילו במשהו קטן.. תודה רבה בכל אופן..

    • המשך חוזה ע"י שוכרי משנה
      עו"ד דוד צורי | 01/09/2008 00:31

      אתם יכולים להשכיר את הדירה בשכירות משנה או אפילו להשכיר את הדירה לפי החוזה שלכם גם ללא הסכמתו כל עוד התנגדותו לשוכרים שמצאתם היא אינה סבירה. לגבי החודש ההיסטרי - אם לא מופיע בחוזה אז אין לו על מה לתבוע.

      • תודה על התגוב המהירה,ועוד שאלה..
        נויה | 01/09/2008 08:39

        האם הוא יכול להתנגד לשכירות משנה? ומה עושים עם שוכרי המשנה לאחר שאנחנו בדצמבר סיימנו את החוזה שלנו איתו?הם עושים איתו חוזה? והאם מחובתנו להגיד לו שאנחנו שוכרים שוכרים אחרים?כי הוא עושה לנו דווקא לא לתת לנו לצאת מהדירה ולהשתחרר מהחוזה אז אין סיכוי שהוא יסכים לזה..והאם חוזה שכירות משנה הוא כמו חוזה רגיל או שהוא חוזה מיוחד? תודה רבה על הכל בכל אופן... *הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה

        • ובהמשך..
          נויה | 01/09/2008 09:05

          וגם אם אנחנו עוזבים ב3 לאוקטובר האם אנחנו צריכים לשלם לו על חודש אוקטובר למרות שכבר לא ניהיה בדירה והוא יקח שכר דירה מהשוכרים החדשים? כי זה מה שהוא רוצה לעשות.. הרי אין לנו שום דרך או כוח נגדו ברגע שהצקים שלנו אצלו גם אם אנחנו לא מוכנים לשלם הוא מחזיק את הכוח..ולבטל צקים זו עברה פלילית.. האם הוא בסופו של דבר יקבל את הכסף ואין מה לעשות נגדו למרות שהוא לא צודק?

          • שיקים לפי החוזה
            עו"ד דוד צורי | 01/09/2008 10:24

            אני אתחיל דווקא בניפוץ המיתוס ביטול שיקים אינו עבירה פלילית זהו הליך חוקי לחלוטין. כל המשמעות של ביטול שיק היא שהבנק לא יכבד את השיק ויהיה על האוחז בשיק לפנות לביהמ"ש או להוצל"פ כדי להפרע מן המושך (זה שנתן את השיק). בהוצל"פ ניתן להגיש התנגדות ואז זה עובר לביהמ"ש ושם כבר אפשר לבחון מי זכאי למה לפי החוק. אם אתם משכירים בשכירות משנה קחו אתם את השיקים מהשוכרים, כך שיממנו את השיקים שלכם שנמצאים אצלו. ובסופו של דבר תמיד אפשר לתבוע אותו.

        • הוא מחוייב לחוזה וגם לחוק
          עו"ד דוד צורי | 01/09/2008 10:20

          החוק קובע שחילוף שוכרים יהיה בהסכמת המשכיר, אך אם הסירוב של המשכיר אינו סביר אז ניתן להחליף גם ללא הסכמתו. בכך החוק עומד לצידכם. חוזה לשכירות משנה הוא חוזה לכל דבר והוא שונה במידה מסויימת מחוזה שכירות רגיל.

          • השאלה היא מה נחשב אינו סביר בבית המשפט?
            נויה | 01/09/2008 12:03

            אם אנחנו נקליט אותו אומר שהוא עושה לנו דווקא ויגיד שהוא לא יקח אף משכיר רק כדי שאנחנו לא נצא מהדירה האם יכול להיות שבית המשפט יגיד שההקלטה לא קבילה? האם יש הקלטה כזו לא קבילה? שיכולים לשלול אותה?

            • סבירות
              עו"ד דוד צורי | 02/09/2008 13:58

              הקלטה זה רעיון טוב וכל עוד ההקלטה היא שלמה ללא עריכה אין סיבה שהיא לא תהיה קבילה. דיני הקבילות במשפט אזרחי הם מקלים יותר מאשר במשפטים פליליים.

              • אין לי מילים להודות לך!אתה עושה עבודת קודש!תודה!  לת
                נויה | 02/09/2008 16:01