מכירה תחת חוזה שכירות

  • בירור לגביי חוזה שכירות
    אורה | 31/08/2008 21:44

    ערב טוב שמי הדסה, ואני משכירה את הדירה מזה שנה וחצי, וברצוני למכור את הדירה. כאשר התקשרתי לדייר בכדי לעדכן אותו לגביי המכירה הוא אמר לי שאני לא יכולה למכור את הדירה מכיוון שיש לא אופציה לשנה נוספת וכן גם לא להעלות את הסכום של השכירות רציתי לדעת האם אני יכולה לעשות משהו בנידון או שהוא צודק, בכל אופן השכירות מסתיימת בחודש ינואר הקרוב. אבקש שתעזרו לי בנושא דחוף.

    • מכירה תחת חוזה שכירות
      עו"ד דוד צורי | 01/09/2008 00:35

      אין שום מגבלה על מכירת הדירה, אך המכירה תהיה כאשר הדירה מושכרת ומבלי לפגוע בזכויות השוכרים ע"פ החוזה. ז"א הקונה יהיה בעל הבית החדש של השוכרים ויבוא בנעלייך לענין חוזה השכירות.

      • שאלה באותו נושא
        אורה | 01/09/2008 09:50

        תודה לך על התשובה המהירה. שאלה נוספת יש לי לגביי אותו נושא. אם רשום בחוזה ואני מצטטת "כל תנאי חוזה זה (לרבות אך לא רק: גובה התשלום של דמי השכירות) יחולו גם בתקופת האופציה. השאלה שלי היא: האם אני יכולה להעלות את תשלום שכר הדירה?

        • לא בתקופת האופציה, רק לאחריה.  לת
          עו"ד דוד צורי | 02/09/2008 13:57