שיפוץ לא ע"פ חוזה

  • האם משכיר מחוייב להחזיר לשוכר עלויות שיפוץ במושכר?
    גרין | 27/08/2008 11:01

    שלום רב, האם במקרה שבו שוכר מבצע שיפוץ במושכר, באישור המשכיר, מקום שבחוזה השכירות מצוין באופן ברור כי "ביצוע שינויים במושכר יהווה קניינו של המשכיר מבלי שתהיה לשוכר הזכות לדרוש מהמשכיר החזרת ההוצאות או תשלום פיצויים עבורם" - משאיר לשוכר את האופציה, חרף התניוה בחוזה, לתבוע את השבת עלויות השיפוץ?? מדובר במקרה שבו השוכר לא שילם דמי שכירות למשך תקופה ארוכה וכעת הוא מבקש לקזז מהחוב את הוצאות השיפוץ (החלפת קרמיקות). לשוכר הוצב אולטימטום לתשלום החוב ולא יינקטו כנגדו הלכי הוצל"פ. אודה על התייחסותכם העניינית והמהירה.

    • שיפוץ לא ע"פ חוזה
      עו"ד דוד צורי | 27/08/2008 16:22

      אם הבנתי נכון השיפוץ לא היה בחוזה ולא קיבל הסכמה של המשכיר למרות שזו דרושה ע"פ החוזה. במצב כזה המשכיר לא חייב לשלם על זה אבל בד"כ ביהמ"ש קובע למשכיר השתתפות כלשהי לפי עד כמה השופט התרשם שהשיפוץ העלה את ערך המושכר.