פיצוי מוסכם לפי חוזה

  • הפרת חוזה עם מעסיק
    רינת | 21/08/2008 17:43

    לא מזמן חתמתי על חוזה עם חברה המעסיקה מורים פרטיים וישנו סעיף בחוזה המורה על כך שמקרה שאני מתפטרת תוך פחות משישה חודשים אני צריכה להעביר אל המעסיק סכום של 1400 ש"ח. מאחר ומקום העבודה התגלה כלא רציני והחלטתי להפסיק לעבוד, הם דורשים לקבל את סכום הפיצוי. האם אני מחוייבת על פי חוק לשלם להם סכום כזה גם אם הפסקתי את העבודה לאחר שלושה שבועות? האם יש צורך להיוועץ בעורך דין? מה יקרה אם לא אשלם? הערת מערכת: לקריאה אודות הפרת חוזה >>

    • פיצוי מוסכם לפי חוזה
      עו"ד דוד צורי | 22/08/2008 00:02

      ע"פ החוזה יש חובה לשלם אך לא בהכרח שחובה זו תאכף ע"י בימ"ש. הם יצטרכו לתבוע אותך כדי לקבל את הכסף ואולי לא ירצו לתבוע סכום כזה.