חוזה מכר מטלטלין או הזמנת עבודה

  • ביטול עסקה

    שלום, רכשתי זוג משקפי ראיה באחת מחנויות האופטיקה המפורסמות. כאשר כעבור שעה הלכתי לסניף אחר שלהם וראיתי שהמשקפיים לא מוצאים חן בעיני באותו הסניף ביקשתי להקפיא ולא לשלוח אותם לביצוע, עפ"י המינוס המותאם לי. למחרת ביקשתי לבטל את העסקה ונאמר לי שצריך בשביל כך את המנהל. לא הלכתי כאמור. שאלתי היא האם אני רשאית לבטל את העסקה או שזה בהתאם למדיניות של החנות?

    • חוזה מכר מטלטלין או הזמנת עבודה
      עו"ד דוד צורי | 08/08/2008 14:54

      דבר חשוב לא רשמת, האם שילמת כבר ? אם הכסף כבר אצלם אז הסיכוי שתראי אותו חזרה אינו מבין הגבוהים. איני יודע אם חתמת או שילמת ולכן קשה לי לענות לך, אבל היות ואין מדובר בעסקת רוכלות מרחוק זכות הביטול שלך מוגבלת וגם אז עדיין תחוייבי בסכום כלשהו. עדיף לנסות "לשבת לחנות על הוריד" זה לפעמים עוזר הכי הרבה.

      • הזמנת עבודה שנפסקה עוד לפני שהתחילה וגם מטלטלין...

        יש באפשרותם לבטל את העסקה אבל כנראה שהם לא רוצים חצי מהתשלום נעשה בתלושים וחצי באשראי. אני כן מוצאת משקפיים אבל הרבה יותר יקרים ואין באפשרותי, בכל זאת סטודנטית. נאמר לי שאני אוכל לבטל רק באישור מנהל וכל פעם מטרטרים אותי. אין זמן חרטה בנושאים מסוג זה?! כלומר, הלכתי אחרי שעה ואמרתי שאני רוצה להקפיא ולמחרת רציתי לבטל.

        • חרטה בחוזים
          עו"ד דוד צורי | 10/08/2008 10:36

          יש אפשרות חרטה שבמסגרתה את יכולה לבטל את העסקה ולשלם סכום כלשהו (נמוך יחסית) בלבד. אבל כדי להפעיל את החוק צריך לפנות לרוב לביהמ"ש או לפחות לעו"ד שיכין מכתב דרישה ודברים אלה עולים כסף. לכן המלצתי לנדנד להם ללא הפסק.