יש לך עילת תביעה

  • בדיקה רשלנית של אופנוע לפני קניה
    אלון | 05/08/2008 12:20

    קניתי אופנוע יד שניה ולקחתי לבדיקה במוסך. לאחר כשבוע אוששתי חשד שהתעורר לי כבר ביום הראשון שמד המרחק ממש מזייף. לא העליתי בדעתי שאני ממש צודק ולכן לקח כמה ימים לבדוק, כי צריך גם לגמוע מרחקים כדי לעלות על זה. מרחק של 25 ק"מ למשל, הוא רושם כ-10 ק"מ. זה משמעותי לערכו של האופנוע כי במקום 16000 קמ ייתכן שעשה בכלל 40000 קמ. השאלה אם יש טעם לתבוע את הבודק על רשלנות על שלא עלה על דבר כה משמעותי שבעצם היה מוריד את המחיר או מוריד אותי מהקניה. זה מהותי ביותר אבל הוא תמיד יכול לטעון בהתממות שזה "קרה אחרי הקניה"

    • יש לך עילת תביעה
      עו"ד דוד צורי | 05/08/2008 22:37

      תבדוק בטופס הבדיקה האם יש בכלל בדיקה של הדבר הזה.

      • זהו, שאין בכלל סעיף כזה...  לת
        אלון | 05/08/2008 22:43

        • אז יש בעיה קטנה
          עו"ד דוד צורי | 05/08/2008 23:03

          אם ככה אז אתה צריך לתבוע גם את המכון וגם את הבעלים הקודמים, שאמור היה לדעת על הפרש ניכר. הערה קטנה כרוכב ותיק, בהרבה כלי רכב דו גלגליים הספידומטר מקולקל ואף אחד לא טורח לתקן אותו, זה לא כמו במכוניות.

          • אבל גם כאן יש בעיה...
            אלון | 05/08/2008 23:43

            השעון עבד, אלא שהוא זייף. כל 2 וחצי ק"מ נרשמו כאילו הם 1 ק"מ או משהו כזה. ייתכן שהבעלים הקודמים לא שם לב לזה בכלל. ומי יודע בכלל מתי זה התקלקל. אולי בטיפול האחרון? ייתכן שתיהיה פה בכלל בעיה בטיעונים שלי או ביכולת להוכיח את הדברים?

            • נכון  לת
              עו"ד דוד צורי | 05/08/2008 23:50

              • אם ככה,
                אלון | 06/08/2008 00:17

                יש עילה או אין? מה יישקל מול מה? אין לי שום עניין לעשות קופה על האנשים אלא להגיע לפחות למצב של שיפוי. אני רוצה שיהיו לי סיכויים גבוהים עד מוחלטים. שלח לי מייל, אשלח לך את טופס הבדיקה. תודה

                • סיכויים
                  עו"ד דוד צורי | 06/08/2008 10:46

                  במקרה הטוב הסיכויים שלך הם באיזור ה 50%. כך שאם אתה מחפש סיכויים גבוהים אתה יכול כבר עכשיו לרדת מהענין.

                  • אז בעצם,
                    אלון | 06/08/2008 12:23

                    למה לי לתבוע? השאלה היא האם שבוע לא ייחשב זמן סביר כדי לעלות על הבעיה הזאת מבלי להיתמם ולומר שהיא לא היתה קודם? נכון שאת הבלאי יותר קשה פה להוכיח, כי זה רכיב יותר אלקטרוני ופחות מכני, אבל אם היית שופט והיית רואה את הנתונים, לא היית פוסק לטובתי (פחות כמה אחוזים, בגלל הספק הקליל...)? בסך הכל, היו אמורים לעלות על בעיית השעון ולא עלו. פאק של הבודק. לא ככה?

                  • אגב,
                    אלון | 06/08/2008 12:30

                    בפגישה שהיתה לי אתמול עם הבוחן, הוא אכן הודה שיש בעיה עם השעון והוא לא התחבא מאחורי תירוץ של "זה קרה אחרי". הבעיה היא שהוא מוכן לפצות בהרבה פחות. משהו כמו לקחת חלק בתיקון. מה שעדיין מרגיז כי עוד לא ידוע כמה יעלה כל הסיפור הזה...

                    • כשנותנים קח, כשמרביצים תברח.
                      עו"ד דוד צורי | 06/08/2008 15:44

                      את מה שהוא מוכן לתת קח. אח"כ תחליט מה הלאה.

                      • אפשר לדבר איתך בטלפון?  לת
                        אלון | 06/08/2008 20:23

                        • אתה יכול להתקשר אליו.
                          סתם קורא | 07/08/2008 11:29

                          הוא מופיע באינדקס עורכי הדין כאן באתר הזה.