פינוי מוקדם לפני תום החוזה

  • פינוי דירה
    שולמית | 04/08/2008 19:51

    בעלת הדירה נתנה לנו התראה של 90 יום לפנות את הדירה מאחר והיא רוצה להעלות את שכר הדירה (יש לה אופציה לפנות אותנו תמורת חודש פיצוי). בסוף ה-90 יום הללו אנחנו בחופשה שתוכננה מראש. הצענו לה שנשאר עוד שבוע מעבר ל-90 יום בדירה ונשלם לה על השבוע לפי השכר החדש שהיא דורשת, אך היא לא הסכימה. לפיכך אמרנו שנעזוב בשבת שלפני סוף 90 הימים. בעלת הדירה לא מסכימה שנעזוב בשבת וטוענת שאני לא יכולה לחייב אותה מאחר ואין לה דרך לוודא ששילמנו חשבונות(גז, מים, חשמל). אמרתי לה שאני מוכנה לשלם הכל עד יום קודם ולהביא לה אישור על כך או שהיא תוודא זאת, ולתת לה צ'ק ביטחון על היום הנוסף למקרה שאני לא אשלם. היא אמרה שבכל מקרה היא לא מוכנה ואם נפנה היא לא תחזיר לנו במקום את שטר החוב אלא מאוחר יותר כשהיא תסיים את הבירורים שלה. כמו כן, היא חייבת לנו מעל 2300 ש"ח על קיזוז הדולר לפי החוזה עד כה וגם את הסכום הזה היא לא מסכימה להחזיר לנו עד שנפנה את הדירה והיא תוודא כל מה שהיא רוצה(בחוזה לא מצויין מתי יבוצע הקיזוז בדיוק, רק רשום שיעשה חישוב הפרשי שערים מול כל תאריך תשלום) - אני מעוניינת שהיא תחזיר את הכסף כעת. בינתיים, היא רוצה שניתן לה להראות את הדירה (משהו שאנחנו לא מחוייבים לפי החוזה). אני מנסה לדבר עימה ובכל פעם היא נושאת נאום, לא מוכנה לנהל דיאלוג ובסופו מנתקת את הטלפון. נתתי לה היום תאריך בו היא יכולה להראות את הדירה שבוע הבא - אך אמרתי לה שאם היא לא תסגור עימנו את הנושא, אני לא מוכנה שהיא תיכנס להראות את הדירה והיא אמרה שהיא פשוט תיכנס בעצמה למרות שאמרתי שאני לא מוכנה לזה בשום אופן ושזוהי הסגת גבול. מה הן הזכויות שלי? האם באמת יש בעייה לפנות במוצאי שבת(היא לא שומרת שבת והצעתי שנסיע אליה את המפתח או שתיתן לנו את הזמן הנוסף בתשלום)? מה אני יכולה לעשות?

    • פינוי מוקדם לפני תום החוזה
      עו"ד דוד צורי | 04/08/2008 23:45

      זה ענין שצריך להגמר בפשרה, אם לא מוצאי שבת אז ראשון או כל נוסחה אחרת הרי בסופו של דבר זה רק ענין של קצת כסף לפה או לשם, חבל לכם להתעצבן בגלל זה (לשני הצדדים)

      • המשך - פינוי דירה
        שולמית | 05/08/2008 00:04

        הבעייה היא שבעלת הדירה לא מוכנה להתפשר, אנחנו לא יכולים ביום ראשון מאחר ואנחנו נוסעים מוקדם מאוד בבוקר- דבר שהיה סגור לפני ההתראה שלה,היא לא מוכנה שנפנה כשנחזור ולא תהיה לנו אופציה לפנות לפני כי אנחנו צריכים את סוף השבוע לפינוי ואין לנו אופציה לקחת ימי חופש. מה ניתן לעשות? בעלת הדירה כלל לא מוכנה לדבר, מבחינתה הכסף ושטר החוב שלנו אצלה, היא חייבת לנו כסף ומחזיקה זאת נגדנו. האם אפשרי לחייב אותה לסגור את הנושא כתנאי להראות את הדירה? מה ניתן לעשות אם היא תיכנס בעצמה לדירה?

        • כמה עובדות
          עו"ד דוד צורי | 05/08/2008 00:15

          היא אמנם מחזיקה לכם כסף, אבל אתם מחזיקים לה משהו ששווה הרבה יותר וזה את הדירה. תודיעו לה שאם היא לא תתפשר איתכם על הנושא אז אתם פשוט לא תפנו את הדירה בכלל ושהיא מוזמנת ללכת לפתוח תיק בביהמ"ש לפינוי, זה הרי יקח לה כמה חודשים עד שהיא תוכל לפנות אתכם וזה בטח שווה יותר מהכסף שהיא מחזיקה. קצת אגרסיביות ותקיפות במו"מ לא מזיקים.