שתי תקופות אופציה בחוזה המקורי

  • אופציה להארכת חוזה שכירות
    מאיה | 04/08/2008 11:01

    שלום, אנחנו מסיימים את שנת שכירותנו השנייה בדירה בתל אביב. כשחתמנו על החוזה לפני כשנתיים הוכנס אליו הסעיף - "ניתנת האופציה לשתי תקופות שכירות נוספות בנות 12 חודשים באותם תנאים". אבקש לציין כי דמי השכירות צמודים לשער הדולר. בעל הדירה, שספג עד כה ירידיות בשער הדולר החליט שאינו רוצה עוד לספוג אותן ורוצה בשנה הבאה לקבוע מחיר שיקלי (הגבוה בכ-20% מהמחיר אותו אנו משלמים היום). כשטענו כי יש לנו אופציה לשנה נוספת באותם תנאים הוא טען כי האופציה היא דו-צדדית וכי הוא יכול לשנות את המחיר. האם נכון הדבר והוא יכול שלא לעמוד במתן האופציה להשכרה של שנה נוספת באותם תנאים ולשנות את המחיר למחיר שיקלי? תודה, מאיה *הערת מערכת: קריאה נוספת אודות חוזה שכירות דירה

    • שתי תקופות אופציה בחוזה המקורי
      עו"ד דוד צורי | 04/08/2008 11:12

      כפי שבעל הבית ידע לספוג את האופציה הראשונה עליו לספוג גם את השניה, היות והן זהות. וכאשר מצויין באותם תנאים הכוונה היא באותם תנאים.

      • תודה! ומה עכשיו?
        מאיה | 04/08/2008 11:26

        תודה על התגובה! מה עלינו לעשות במידה והוא לא מוכן לעמוד במה שנחתם בחוזה והוא מתעקש על שינוי התנאים? מאיה

        • מימוש חוזים
          עו"ד דוד צורי | 04/08/2008 14:22

          אתם צריכים להשאר בדירה ולהמשיך לשלם לפי החוזה, להיות שוכרים טובים ולחכות שהוא יעשה משהו. אם הוא ינסה לעשות משהו אז יש לכם את החוזה להגנתכם.