חוזה לטובת צד ג'

  • נזקים לצד שלישי
    דניאל | 02/08/2008 13:30

    שלום רב! אני עומד לחתום על חוזה שכירות ובו ישנו הסעיף הבא: "השוכר יהא אחראי על חשבונו לפצות צד שלישי כלשהו על כל הנזקים שהוא עלול לגרום לצד שלישי מהשימוש בדירה בין אם נגרם הנזק בדירה או בין מחוצה לה ולהחזיר למשכיר כל סכום שייתבע לשלם בקשר לנזקים כאמור" מה המשמעות הפרקטית של סעיף זה? בתודה, דניאל.

    • חוזה לטובת צד ג'
      עו"ד דוד צורי | 02/08/2008 16:50

      הסעיף הזה אינו רואה את טובת צד ג' לנגד עיניו, אלא מהווה חלוקת סיכונים בין הצדדים לחוזה. חלוקת סיכונים באופן שעל פניו אינו מאוזן. הנזקים המדוברים יכולים להיות מסוגים שונים החל באדם הנכנס למושכר ומחליק על הרצפה הרטובה, נופל ושובר יד, שזה באמת צריך להיות באחריות השוכר. אך גם נזקים של רטיבות הנוצרים בדירה השכנה מלמטה במידה ואחד מצינורות המים מתפוצץ, וזה הרי יכול לקרות ללא ידיעת השוכר ובטח שלא באשמתו, דבר שקורה בעיקר בגלל טיב או גיל הצינורות, נזק שאמור להיות באחריות בעל הדירה - המשכיר. הדרך המאוזנת לחלוקת סיכון נזק לצד ג' היא להפריד בין נזק שנגרם כתוצאה מפעולותיו או מחדליו של השוכר לבין נזק שנגרם כתוצאה מהמבנה (צנרת וכדו').