מימוש אופציה בחוזה

  • מימוש אופציה ללא שיתוף פעולה של בעלת הדירה
    אמיר | 30/07/2008 10:29

    לפני כשבה חתמנו על חוזה שכירות עפ אופציה לשנה, ב- 4.8 מסתיים חוזה השכירות שלנו כאשר לפני חודשיים הודענו לבעלת הדירה על רצוננו לממש את האופציה כפי שהופיעה בחוזה אך היא הסכימה בתנאי שמעלה בכ- 30% את שכ"ד לאחר התייעצות כאן בפורום וגם עם עו"ד הובהר לנו שהיא לא יכולה להעלות את שכ"ד. עד היום היא לא באה לדרוש את הכסף המגיע לה וגם אחרי שהתקשרתי לברר מתי היא באה היא אמרה שתודיע לי. האם היא מנסה למשוך זמן ובכך להביא אותי למצב של הפרת חוזה? האם עלי להגיע אליה ולשלם לה? האם תנאי התשלום הם כמו בחוזה המקורי בו שילמתי כל חודשיים ב-1 לחודש? והאם אני צריך להצמיד את התשלום למדד או לדולר? מצורף סעיף האופציה. תודה רבה

    • מימוש אופציה בחוזה
      עו"ד דוד צורי | 31/07/2008 13:50

      אכן ע"פ הסעיף זכותך לממש את האופציה בהודעה, כפי שאתה כותב שביצעת. לגבי התשלום ההמלצה שלי היא להצמיד לפי הגבוה מבין השניים (נראה לי למדד) ולהעביר את הכסף למשכירה באופן שתהיה אסמכתא על התשלום. לא לחכות שהיא תבוא לקחת. במידת הצורך להפקיד לה שיק לחשבון או לעשות העברה בנקאית. כדי שלא תוכל לטעון אח"כ שלא שילמתם. אולי אפילו לנסוע אליה למסור לה את השיקים ולהחתים אותה על קבלתם.