בטוחות לחוזים

  • חוזה שכירות - פקדון מקובל
    דני | 22/07/2008 19:29

    שלום רב, אני עומד לחתום על חוזה שכירות (כדייר). איזה סוגי פקדונות אני יכול לתת? האם המחאה בסכום כלשהו עליה כתוב בראש "לפקדון בלבד" מאפשרת לבעל הדירה לפדות אותה מתי שהוא רוצה? אילו אופציות לפיקדון יש לי שמגנות עלי? תודה מראש, דני. מידע נוסף: חוזה שכירות דירה

    • בטוחות לחוזים
      עו"ד דוד צורי | 23/07/2008 00:12

      הבטוחה המקובלת היא ערבות ניתן גם לתת שטר ביטחון (שיהיה רשום עליו "שטר לביטחון") אבל בשורה התחתונה המשכיר רוצה בטוחה שהוא יכול ללכת איתה ישירות להוצל"פ ולכן לא יסכים להתפשר על פחות מזה (ערבות או שטר חוב שאינו מוגבל בשום צורה). פה יש חשיבות למיקוח.