הפרה צפויה של חוזים

  • הפרה צפויה של חוזה שכירות +תהליך פינוי דיירים
    דיאנה_פ | 17/07/2008 13:48

    שלום, דיירים שנמצאים כרגע בדירה מסרבים לפנות אותה ביום שחוזה שכירות שלהם מסתיים (בסוף יולי), אפילו שבחוזה מחוייבים לעשות זאת .הודיעו על כך בע"פ במהלך שיחת טלפון. בשלב זה גם לא עונים לטלפונים ומכתבים של בעלי הדירה, אשר מבקשים מהם לפנות את הדירה במועד שחוזה שכירות שלהם מסתיים .יש דיירים חדשים שבידם חוזה שכירות תקף ואמורים להכנס לדירה החל מ-1.8. שאלה: במקרה של הפרה צפויה של הוזה, מה אמורים בעלי הדירה לעשות כדי להבטיח פינוי הדירה במועד ולמנוע תביעת נזקין מדיירים החדשים (שחייבים להכנס לדירה בזמן, אחרת אין להם מקום לגור)? במידה והדיירים לא תפנו את הדירה בסוף החודש, אפשר לפנות אותם תוך 30 יום ללא צו בית משפט כמחזיקים בלתי חוקיים? אם לא, מה בעלי דירה אמורים לעשות? תודה מראש

    • הפרה צפויה של חוזים
      עו"ד דוד צורי | 17/07/2008 14:31

      מרגע שיודעים על הפרה צפויה של החוזה ניתן לפנות לביהמ"ש ולהתחיל את ההליך לקבלת הסעד של פינוי הדיירים. אסור לפנות את הדיירים תוך עשיית דין עצמי ו/או תוך שימוש בכוח סביר, היות והם אינם נחשבים כפולשים למקרקעין - הם נכנסו למקרקעין בהסכמה (זו סיבה א) ומאז שהם במקרקעין כבר עברו הרבה יותר מ 30 יום (זו סיבה ב). ניתן לנסות דרכים שונות לשכנע אותם לעזוב את הדירה, כמו למשל להציע להם דיור חלופי או הצעות אחרות פחות או יותר נחמדות (יש אנשים שעוסקים במתן הצעות ו/או שיכנוע דיירים לפנות את המושכר), אבל אסור לנתק מים ו/או חשמל ואסור להוציא להם את החפצים מהדירה. לצורך פינוי הדיירים באופן אקטיבי צריך צו של בימ"ש והפינוי יבוצע ע"י ההוצל"פ. לגבי הדיירים החדשים ניתן לטעון סיכול היות והדיירים הישנים הם למעשה מסכלים את החוזה עם הדיירים החדשים.