חיובים ע"פ חוזים אחידים

  • חיוב בגין מכשיר טלפון נייד
    שני | 17/07/2008 12:01

    שלום, בעבר היו לי 2 מכשירי טלפון נייד של אורנג'. אחד מהם היה הטלפון שבו השתמשתי וה-2 לא ביצעתי בו כלל שיחות. שניהם היו רשומים עליי. ב 2005 ביקשתי ממוקד השירות של אורנג' להפסיק כל חיוב על הטלפון שבו אני לא משתמשת. אין תיעוד אצלהם לשיחה. החשבוניות על שני הטלפונים היו אמורות להשלח באינטרנט אך האמת שלא בדקתי כי סכום החיוב הכללי היה הגיוני לי. בשלב מסויים שלא הגיעו חשבוניות עדיין ידעתי שסכום החיוב הגיוני ולא ביקשתי. במהלך השנים ביררתי מול נציגים על הוזלת עלויות ואף הם יזמו בשיחות אפשרויות כאלו, אבל רק עבור הטלפון שבו השתמשתי. מעולם לא נאמר לי שיש טלפון על שמי שאני מחוייבת על תוכנית גלישה בסך 20 ש"ח אך איני עושה בו שימוש. בשנת 2008 העברתי את הטלפון בו השתמשתי לסלקום ונשאר הטלפון ללא שימוש באורנג'. כך גיליתי על החיוב של 20 ש"ח. הם מוכנים לזכות אותי על שנה. מדובר בחוזה אחיד, הם נאחזים רק בכך ששלחו חשבוניות ולדעתי מדובר בחוסר גילוי נאות / תום לב מצידם (לפי סעיף 39 לחוה"ח) האם יש לי אפשרות לדרוש משהו אחר? תודה שני

    • חיובים ע"פ חוזים אחידים
      עו"ד דוד צורי | 17/07/2008 12:11

      גם חיובים ע"פ חוזים אחידים יש לקיים. כל עוד קיבלת חשבוניות (וקבלת החשבונית באינטרנט היא לפי הסכמתך, היות ויכולת לסרב לכך) החובה היא עלייך לבדוק את החשבונית. במיוחד היתה חובה זו רלבנטית לאחר השיחה ב 2005 בה ביקשת להפסיק כל חיוב, היית צריכה לודא שהדבר בוצע. שתיקתך במשך זמן כה רב פועלת לרעתך במקרה זה והעובדה שהם הסכימו לזכות אותך על שנה, היא הסכמה יפה בעיני, כי אני מאד בספק אם בימ"ש היה מחייב אותם לעשות כן.

      • חיובים ע"פ חוזים אחידים
        שני | 17/07/2008 12:19

        תודה על התשובה המהירה.