אי קיום סעיף בחוזה כסיבה לביטולו

  • הפרת חוזה שכירות – כשלון תמורה – ביטול שיקים
    leon | 16/07/2008 20:18

    שלום רב, אני התחלתי לשכור דירה ותמורתה העברתי לבעלת הבית 7 שיקים. בחוזה השכירות נאמר כי היא התחייבה להשאיר בדירה מספר מצומצם של פריטים, בעוד שבפועל נשארו מספר גדול יותר של פריטים בקופסאות אשר מפריעים לי להנאתי מהדירה, וכן גוזלים שטח רב מדירתי. אני שלחתי לה הודעה רשמית כי היא מפרה את החוזה עימי וכי במידה והיא לא תפנה את יתרת החפצים תוך תקופה של 14 ימים אזי אני אבקש לבטל את החוזה ולקבל את כל הפיצויים הנלווים לכך. שאלתי היא כזאת : במידה ואכן לא יהיה שום שינוי במצבי תוך פרק זמן זה האם אני אוכל לצאת מן הדירה, לשלוח לה את המפתח ולבטל את השיקים אשר העברתי לה ?

    • אי קיום סעיף בחוזה כסיבה לביטולו
      עו"ד דוד צורי | 17/07/2008 09:05

      לא כל סעיף שמופר מביא אוטומטית לביטול החוזה. יש לבחון את החוזה שלך לפני שניתן יהיה לתת לך תשובה נכונה בענין.

      • המשך...אשמח להתייחסות
        לאון | 17/07/2008 15:52

        נכון.... אבל עפ"י חוק החוזים גם בגין הפרה שאינה יסודית ניתן לבטל חוזה רק בתנאי ששולחים הודעת התראה ובאם בפרק זמן המופיע בהודעה ההפרה לא מוסדרת ע"י הצד השני אזי ניתן ליתן הודעה רשמית על בטלותו של החוזה ולבקש לקבל בחזרה את התשלום אשר העברת בגין החוזה

        • הפרה יסודים והפרה לא יסודית של חוזים
          עו"ד דוד צורי | 18/07/2008 08:36

          נכון. אבל לא כל מה שכתוב בחוק עובד כל כך טוב גם בפרקטיקה. בכל מקרה מומלץ אכן לפעול בהתאם לחוק, ז"א אם אתה רוצה לבטל את החוזה אז תעשה את התהליך שציינת, זה בכל מקרה יזקף לזכותך.