אופציה בחוזים

  • אופציה בחוזה שכירות
    יוסי | 10/07/2008 23:06

    אני שוכר דירה ובחוזה שנחתם ישנו סעיף אופציה אשר מעניק לי אפשרות להארכת השכירות בשנה נוספת כך שיחולו כל תנאי החוזה המקורי האם גם סעיף האופציה מתגלגל ומחדש בשנה השניה? במילים אחרות שאלתי הינה האם במקרה שכזה זו אופציה שיכולה להתחדש כל שנה (גם אם המשכיר מסרב) שכן אחד מסעיפי החוזה הוא סעיף האופציה והרי האופציה מעבירה את כל הסעיפים לשנה הבאה ובתוכם סעיף האופציה, האם כך הדבר? תודה מראש יוסי

    • אופציה בחוזים
      עו"ד דוד צורי | 11/07/2008 13:14

      חד משמעית - לא ! האופציה בחוזה היא למשך הזמן הרשום ואינה מתחדשת ביחד עם כל החוזה. פירוש שכזה היה הופך את בעל הבית למחוייב לעד.