קיום חוזים

  • חוק השכירות ?
    גולן שמש | 10/07/2008 11:52

    אני חתום על חוזה שכירות לשנתיים מראש כאשר יש אופציית יציאה בתום שנה רק לאחר שמצאתי שוכרים לשביעות רצונם של בעלי הדירה וכן שיקבלו על עצמם את תנאי השכירות במלואם . אני מעוניין לצאת מהדירה לפני המועד המוגדר כאופציית יציאה ולא מוגדר סעיף על יציאה מוקדמת . אני הבנתי שיש מה שנקרא "חוק השכירות " שאומר בין השאר שאם משהו לא מוגדר משהו בחוזה אז צריך ללכת לפי המקובל בחוזים דומים . עכשיו , העורך דין שלהם מנהל את כל ההצגה ועושה הכל בשביל לקבל טירחה למרות שהוא מגדיר זאת כפיצוי לבעלי הדירה . אני יודע זאת מפני שלפני שהעורך דין לקח שליטה על העניין אני דיברתי עם בעלי הבית שבוע לפני והם הביעו הבנה למצבי והיו מוכנים שאני רק אמצא להם שוכרים חדשים שהם יואהבו , וכן עשיתי , מצאתי להם שוכרים מאוד נחמדים לכל הדעות שהיו גם מוכנים לשלם שכר טירחה לעור דין .אבל כשהגענו כולנו לעורך דין הוא ביקש ממני באזשהו שלב לשלם פיצוי לבעלי הדירה ולא ממש הגדיר למה . אני לא רציתי לשלם ומרגע זה הוא הפציר בשוכרים החדשים לחתום עכשיו, ולא ,השכר דירה יעלה . הם נבהלו מהניהול שלו לכל מה שקשור בחתימה ולא היו מוכנים לחתום אבל היו מוכנים לחתום אצל עורך דין אחר . מה שיצא מזה שהעסקה התפוצצה ואני נשאר בינתיים בדירה . העורך דין שלהם טוען שאני צריך למצוא משהו שיקבל בדיוק את אותו החוזה ולהמשיך מהנקודה שאני עוזב עד תום החוזה. אבל צריכה ליהיות מידה סבירה של שינוי , לא ? זה מקשה מאוד על מציאת שוכרים . מה ההגדרה של יציאה מוקדמת ?? האם יש זמן מוגדר שאני כבר יכול לצאת מהדירה מבלי שיהיו דיירים אחרים (הרי הוא יכול לפוצץ כל עסקה ואני ישאר בדירה) יש לציין שבעלי הדירה הם חסרי עמוד שידרה וכל שנאמר להם ע"י העו"ד הם עושים . אני גם דורש דברים בכתב והעורך דין לא נותן לי כך שאין לי הוכחות מוצקות פרט לשוכרים שהיו עדים לפיצוץ העסקה .

    • קיום חוזים
      עו"ד דוד צורי | 11/07/2008 13:31

      המגבלות החלות עליך הן לפי החוזה שלך. בעקרון העו"ד צודק בכך שאתה צריך למצוא מישהו שישכור את הדירה באותם תנאים בדיוק כמו שאתה חתמת עליהם. לגבי פיצוי אני לא יודע אם מגיע כזה, לצורך כך יש לבחון את החוזה, אם אין בחוזה אז לא מגיע. למשכיר יש זכות לסרב לשוכרים שאתה מביא רק כל עוד הסירוב הוא סביר.

      • השקרים ממשיכים...
        גולן | 12/07/2008 09:56

        תודה רבה על התגובה . הקטע כאן הוא שהעורך דין פיצץ לי עיסקה עם השוכרים החדשים בטוענה שהם לא מוכנים לקבל את החוזה שלי כמו שהוא וזה לא נכון כי הם רצו כמה שינויים שדווקא היו די הגיוניים .רק שברגע שהוא קלט שאני לא מוכן לשלם את הסכום "פיצוי לבעלי הדירה " ,שברור לי שהיה משתלשל לכיסו הפרטי וגם לא מוגדר דבר כזה בחוזה , הוא פיצץ את העיסקה . יום אחרי העיסקה צלצלתי לבעלי הדירה ואמרתי להם שהם מעקבים את היציאה שלי ושהעורך דין שלהם מפוצץ עסקאות ואני אתבע אותם על זה , הם אמרו שהם רק רצו לגמור יפה וביקשו רק שאשלם מחצית הסכום שכר טירחה לעורך דין ושאתנצל בפניו על הסצינה שעשתי לו במשרד . הם סיפרו לעורך דין שלהם את זה והוא התקשר אלי בנחמדות (זאת אחרי שהיתי צריך להתנצל הפני הליצן הזה ) ואומר לי שהוא לפתור את זה כמה שיותר מהר ושהוא ובעלי הדירה יביאו אנשים ושהוא רוצה שאני לא יהיה מעורב בחיפוש ורק יראה את הדירה לאנשים מבלי לדבר אתם ובנוסף שאני יקח על עצמי 1000 שקל פיצוי ( שזה ירד מ3500 ) . מרוב שאני רוצה לצאת מהדירה הסכמתי לזה . אבל לא בזה נגמר הדבר , אנשים לא ממש מגיעים לראות את הדירה מאז , מה שמסתבר הוא שהם העלו את השכר דירה מה שאסור להם לעשות ( הרי לקבל את החוזה שלי כמו שהוא זה גם לשלם את המכיר שאני שילמתי , לא? וגם אם הם משנים כבר את תנאי החוזה אז למה הם לא קיבלו את השוכרים הראשונים ) . לי ברור שהעורך דין מנהל את את כל העסק ואומר לכל צד משהו אחר כי הוא לא מוכן באמת לתת לי את תנאי היציאה שלי בכתב . בעלי הדירה לא קולטים שהוא לא באמת דואג להם אלא רק לעצמו והוא מחפש את השוכרים שיתאימו לו לעסקה האולטימטיבית בכדי שהוא יקבל מזה את הנתח שלו . מה שמטריד אותי גם כן זה שהאנשים שבאים לראות את הדירה מספרים לי שהעורך דין הזה נשמע להם מאוד חשוד . הרי מה אכפת לו , אני מצידו ישאר בדירה וישלם עליה עד שהוא ימצא לו את העסקה הכי טובה , הוא מספר לכל צד משהו אחר , מעלה את מחיר הדירה לפי דעתו , ואני לא באמת רואה את הסוף . מה אני יכול לעשות בנידון ? אין לי כסף לעורך דין ואני אני יודע שאני צודק בכל העסק הזה אבל לא באמת יכול להוכיח את זה( או שכן אני לא סגור על זה) ? אם אני יקליט אותו זה יהיה קביל בבית משפט ? ואם כן איך לעשות זאת בצורה היעילה ביותר ? אני בסך הכל רוצה לצאת מהדירה. תודה רבה רבה מראש

        • חוזים ועורכי דין
          עו"ד דוד צורי | 13/07/2008 06:45

          קודם כל הקלטה זה רעיון טוב, נסה זאת. המשך לחפש שוכרים, אבל כאלו שיהיו מוכנים לחתום על תנאים זהים לשלך כולל החוזה וכולל גובה השכ"ד. אם תמצא כאלו והוא לא יסכים לקחת אותם (תקליט את כל הענין) אז יהיה לך קייס אמיתי לביהמ"ש.