זו אינה שאלה בדיני חוזים

  • תיקון כתב תביעה בסדר דין מקוצר
    אסף | 01/07/2008 16:26

    בבקשה לביצוע שטר נפלה טעות סופר קטנה בסעיף ו' ,הנתבע באמצעות עורך דינו מבקש לקבל רשות להתגונן רק מפני הטעות ,הגשתי בקשה לתיקון פגם בהליך , עכשיו בתגובתו הוא טוען שהיה עלי להגיש בקשה לתיקון כתב התביעה , שכן מרגע שהוגשה התנגדות רואים בבקשה לביצוע תביעה בסד"מ ובבקשת רשות להגן כתב הגנה וכו'...... האם הסתמכות על הסעיפים השונים בתקנות (92 ,524,) וכן סעיפים דומים לתקנות ההוצאה לפועל המתירות מרחב לראש ההוצל"פ לתקן פגמים פרוצדורליים, האם היא מספיקה או שיש תקדימים שיאפשרו לי לדחות את הטענות שאם יתקבלו יאפשרו לנתבעים לקבל רשות להתגונן מן ההפקר

    • זו אינה שאלה בדיני חוזים
      עו"ד דוד צורי | 02/07/2008 09:52

      המקום המתאים לשאלה הוא בפורום הוצאה לפועל. בכל מקרה, מי שיכול לתקן משהו בשלב זה של התיק הוא בית המשפט ולא ראש ההוצל"פ, היות והתיק הועבר מלשכת ההוצל"פ לבית המשפט. אם אכן ההתנגדות מבוססת על ענין פרוצדורלי בלבד, אותו אתה מעוניין ויכול לתקן, קשה לי להאמין שההתנגדות תתקבל, ביהמ"ש מוסמך לבצע את התיקון. אגב סעיף ו' הינו סעיף חשוב אל תמעיט מערכו, היות והוא הסעיף המשמש כבסיס לתביעה על-פי השטר.