חוזים חסרים

  • תשלום ועד בית מופקע
    צחי | 30/06/2008 16:01

    שלום לכם, נתקלתי בבעית תשלום ועד בית והייתי שמח לקבל משוב: לפני כארבעה חודשים נכנסתי לגור בשכירות בבניין חדש ללא שומר. בזמן חתימת החוזה לא נאמר דבר על עלות שכר הדירה מכיוון שגם בעל הדירה לא ידע מה הוא יהיה. כחודש לאחר מכן, צצו להם שומר חייכן ואדיב הניצב מאחורי דלפק עץ אלון מהודר. מכיוון שאף אחד לא פנה אלי לגבי לגבי שומר זה - התעלמתי ממנו. כחודשיים מאוחר יותר התבקשתי לשלם לראשונה ועד בית. כמובן שרציתי לשלם.. עד שאמרו לי שהסכום הינו 006 ש"ח לחודש! מכשסרבתי לשלם, איים עלי בעל הדירה על זה ש"יסלק אותי מהדירה". החוזה עליו חתמנו היה החוזה הסטנדרטי שנמכר בדואר. האם בעל הדירה יכול לאלץ אותי לשלם סכום שלא סוכם מראש ? האם ועד הבית ( שמכיוון שאני דייר ולא בעל דירה איני חבר בו ) רשאי לקבוע סכומים אותם אני מחוייב לשלם ללא יכולת שלי לשלוט על סכומים אילו ? (למשל, שומר בכניסה )

    • חוזים חסרים
      | עו"ד דוד צורי | 01/07/2008 10:15

      תשלומי ועד הבית הם תשלומים מאד סטנדרטיים ואם הם אינם מוסדרים בחוזה החוזה מאד לוקה בחסר, אך ביהמ"ש יכול לתקן זאת. ע"פ הנוהג תשלומי ועד הבית חלים על השוכר (גם אתה הרי ציינת שהיית מוכן לשלם עד ששמעת את הסכום). כך שהחובה לשלם חלה עליך. בימ"ש לא יתעסק בשאלת הגובה הסביר של תשלומי ועד הבית, היות וגם אם התשלומים הם גבוהים אין בכך אלא טעות בכדאיות העסקה, דבר שאינו מביא לביטול החוזה. אתה צריך לעשות את החשבון האם אתה מעוניין בדירה כולל התשלום לועד הבית או שאתה מעדיף לעבור למקום אחר. אם ההעפדה היא לאופציה השניה, הייתי ממליץ לנצל את רצונו של בעל הבית לפנות אותך כדי להתפנות ללא תשלום פיצוי כלשהו לבעת הבית (שישמח לראות שהתפנת מבלי לגרום לו עוד הוצאות).